2024. május 2. - Zsigmond

Tóásó roszzul lett a meghallgatáson

Egy bolíviai lap szerint elkezdett beszélni a terrorizmus gyanújával őrizetbe vett Tóásó Előd, de rosszul lett, ezért a parlamenti különbizottság által kezdett meghallgatását el kellett halasztani.
2009. május 14. csütörtök 19:53 - HírExtra
Az ügyvédjének Tóásó arra panaszkodott, hogy retteg az életéért. Azt mondta Rigoberto Paredesnek, hogy "a börtönben egy azonosíthatatlan hang angolul megfenyegette, hogy ha beszél, megölik", ezért arra kérte a parlamenti vizsgálóbizottságot, hogy szavatolják a biztonságát. Noha ezt megígérték neki, kifakadt, és azt mondta, hogy "önök nem alszanak velem, önök nem tudják, mi történhet velem bármely pillanatban, hiszen valaki bejöhet hozzám a cellába, és megölhet. Most nem fognak kegyelmezni az életemnek".

A képviselők kérték a San Pedro börtön igazgatóját, hogy fokozza a magyar férfi és az ugyanott őrizetben tartott horvát Mario Tadic védelmét, akit Tóásóval együtt tartóztattak le.

A Santa Cruz-i El Deber című újság honlapján ismét kétségbe vonta, hogy a lelőtt Rózsa Flores Eduardo, Magyarosi Árpád és Michael Dwyer boncolásának eredménye bizonyítaná, hogy tűzpárbaj volt a város Las Américas nevű szállodájában, nem pedig "kivégzés". A részleteket elemző lap szerint a Rózsa Florest eltaláló lövedékek közül volt, amelyik felülről lefelé, és ferdén hátulról előre haladt. Az ellenzékhez tartozó Pablo Banegas vizsgálóbizottsági tag már korábban elmondta, hogy a férfi halálát okozó lövedék a kezén át haladva csapódott be a fejébe, ami szerinte egyértelműen védelmi reflexmozdulatot bizonyít.

Óscar Ortiz, a bolíviai szenátus ellenzéki elnöke szintén megválaszolandó kérdéseket emlegetett a lapban azzal kapcsolatban, hogy a lövedékek felülről lefelé, és hátulról előre csapódtak be a testekbe. "Látni kellene, hogy milyen lehetett egy összecsapás ilyen körülmények között egy kétszer három méteres szobában" - jelentette ki, és felidézte a vizsgálóbizottság megállapítását, hogy nem találtak lövésnyomokat a szoba mindkét oldalfalán.

A bizottság felkérte Alfredo Radát, a kormányzati ügyek miniszterét, hogy jelenjen meg előtte, és számoljon be az állítólagos terrorista sejt felszámolásáról, de a miniszter visszautasította a kérést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását