2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fodor elmegy az antirasszista demonstrációra

Fodor Gábor az SZDSZ több vezető politikusával együtt részt vesz a szombati antirasszista demonstráción - írta a megmozdulás szervezőinek, a Magyar Demokratikus Chartának és a Roma Polgárjogi Mozgalomnak címzett, csütörtökön az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében a pártelnök.
2009. május 14. csütörtök 19:46 - HírExtra
A politikus közölte, magánemberként és az SZDSZ elnökeként is kötelességének érzi, hogy részt vegyen a rendezvényen.

Hozzátette, eddig soha nem tartotta szükségesnek, hogy nyílt levélben jelentse be csatlakozását az antirasszista, antifasiszta rendezvényekhez, de úgy érzi, hogy a mai magyarországi állapotok ezt megkövetelik egy közéleti embertől.

A szabad demokraták elnöke kijelentette, "ma Magyarországon, 20 év demokratikus berendezkedés, nemzeti önrendelkezés után ott tartunk, hogy embereket bőrszínük miatt gyilkolnak meg".

Fodor Gábor tűrhetetlennek nevezte, hogy már az sem megdöbbentő, ha a nyilvánosságban cigánybűnözésről beszélnek, sőt, ezt a bélyeget minden további nélkül rásütheti a magyarországi romákra egy városi rendőrkapitány, de akár az állampolgári jogok védelmére felesküdött országgyűlési biztos is.

A pártelnök szerint megengedhetetlen, hogy a nyíltan uszítók semmilyen következménnyel nem szembesülnek, hogy elképzelni sem lehet olyan borzalmas, erőszakra, kirekesztésre buzdító szavakat, amelyekért eljárás indulna. Véleménye szerint elfogadhatatlan, hogy a Magyar Köztársaság alapértékeit vallók, a demokrácia, a tolerancia, a szabadság hívei érezzék magukat fenyegetve, míg a szélsőjobboldali párthadsereg szabadon masírozhat.

A levélben ara kért minden jóérzésű, szabadságszerető embert, hogy csatlakozzon a Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom demonstrációjához szombaton, délután háromtól a budapesti Szent István parkban. "Legyünk ott minél többen, tegyünk hitet közös értékeink, az emberiség egyetemes értékei mellett, mutassuk ki szolidaritásunkat származásuk, bőrszínük miatt megbélyegzett, és immár létükben fenyegetett honfitársainkkal" - írta a pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását