2024. május 11. - Ferenc

Az MSZOSZ elutasítja az ingatlanadót

Elutasítja az ingatlanadó tervezett bevezetését a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége is, hangsúlyozva, hogy ilyen horderejű döntést csak széles körű társadalmi egyeztetés és részletes hatástanulmányok, illetve előkészítő munka után tart elfogadhatónak.
2009. május 13. szerda 20:16 - HírExtra
Hernádvölgyi Andrea, a szakszervezeti szövetség alelnöke elmondta, hogy nem a vagyon megadóztatását utasítják el, ennek van létjogosultsága szerintük. Az eddig megjelent információk szerint azonban az adófizetési kötelezettség majdnem minden ingatlanra kiterjedne, legalábbis túlzottan alacsony értékről indulna - fejtette ki az alelnök.

Hozzátette: elképzelhetetlen egy új adónem bevezetése már jövőre úgy, hogy ma még ennek részleteit is csak a kitalálói ismerik.

A vagyonadóztatásnál Hernádvölgyi Andrea szerint nem lehet eltekinteni a magyar valóságtól, nem lehet például a panelban élő családokat sújtani ilyen teherrel. Az meg egyszerűen botrányos, hogy a nyugdíjasok helyett az örökösökkel fizettetnék meg az adót - mutatott rá.

Hernádvölgyi Andrea szerint az ingatlanadó jövő évi bevezethetőségéről szóló pénzügyminiszteri bejelentés elhamarkodott volt, a tervezett intézkedés előkészítetlen, időzítését a válság egyéb negatív hatási miatt is elhibázottnak tartja az MSZOSZ.

A szövetség szerint ilyen horderejű kérdésekben társadalmi konszenzus nélkül nem lehet dönteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. május 13. 20:22
Vegre egy okos beszed!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását