2024. május 3. - Tímea, Irma

Kiköltöztettek egy Magyar Gárda tagot a gárdisták

Komoly rendőri erők bevonásával, kommandósok biztosítása mellett a Magyar Gárda tagjai kiköltöztették házából vasárnap este azt a férfit, aki előző este, illetve éjszaka konfliktusba keveredett a szomszédságában lakó romákkal Kétegyházán.
2009. május 11. hétfő 07:03 - HírExtra
A férfi márciusban lépett be a gárdába, és szombat este csak a rendőrök közbelépése akadályozta meg, hogy tettlegességig fajuljon összeszólalkozása roma környezetével. Társai még aznap éjszaka Békéscsabára vitték, és csak a költöztetésére tért vissza lakóházába.

A községben a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai vasárnap kampánygyűlést tartottak, amelyen Magyar Gárda tagok is jelen voltak. A rendezvényt követően konvojban vonultak az újtelepnek nevezett településrészre, hogy teherautóra pakolják társuk bútorait és más ingóságait.

A helyszín közelében összegyűlt romákat Drágos József, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese nyugtatta. Mint mondta, nem tartja helyesnek, hogy a Magyar Gárda tagjai a telepre jöttek, hiszen ezzel provokálják az amúgy is félő cigányokat. Mindazonáltal elégedetten szólt arról, hogy a rendőrség biztosítja a környéket.

Dila Istvánné, a község alpolgármestere szerint az idős ember nem jelezte a képviselő-testületnek, hogy bármilyen problémája lenne lakókörnyezetében, s nem érti, miért a Magyar Gárdától kért segítséget a férfi.

Ifjú Bogdán János, az MCF Roma Összefogás Párt elnökhelyettese, az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője az MTI-nek nyilatkozva arra szólította föl a Jobbikot, hogy a kampányidőszakot ne használják fel cigányellenes demonstrációk szervezésére, "feketeseregük" ne tartsa terrorban és ne félemlítse meg a cigánytelepen élőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását