2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz: miért Ficsor?

A fideszes Demeter Ervin arról kérdezte hétfőn az Országgyűlésben a miniszterelnököt, hogy milyen érvek szóltak Ficsor Ádám titokminiszterré való kinevezése mellett. Az azonnali kérdések és válaszok órájában Bajnai Gordon úgy reagált, komoly figyelemmel fogja kísérni Ficsor Ádám tevékenységét.
2009. május 11. hétfő 20:45 - HírExtra
Demeter Ervin felszólalásában úgy vélekedett, már-már tendencia, hogy a nemzetbiztonsági miniszteri feladatok előszobája Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kabinetjében keresendő.

Ma azt kell tapasztalni, hogy az ország biztonságáért felelős szolgálat az alkotmányos kereteken kívül működik - mondta.Demeter Ervin arról érdeklődött, hogy milyen érvek szóltak Ficsor Ádám titokminiszterré való kinevezése mellett.

Bajnai Gordon válaszában elmondta: aggasztó, hogy személy szerint Demeter Ervin is egy zárt nemzetbiztonsági ülés után kiállt, és olyan információkra hivatkozott, amelyek a zárt ülésen hangoztak el. Ez az ország érdekeivel ellentétes volt - jegyezte meg.

Ficsor Ádám személyével - aki korábban Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke volt - kapcsolatban elmondta: úgy ismerte meg őt, mint akinek hivatalból kellett foglalkoznia nemzetbiztonsági ügyekkel. Hangsúlyozta, egyebek mellett arra kérte, keresse az együttműködést, és vigye vissza a nemzetbiztonságot oda, ahova való: a zárt ülésekre.

Viszonválaszában Demeter Ervin elmondta: az együttműködéssel ellentétes irányba hat, hogy Bajnai Gordon olyan embert nevezett ki a titokminiszteri posztra, akit a nemzetbiztonsági bizottság nem támogatott.

Bajnai Gordon úgy reagált, kéri, hogy a munkája alapján ítéljék meg az új minisztert. "Nagyon komoly figyelemmel fogom kísérni az ő tevékenységét, mint mindenki másét" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását