2024. május 17. - Paszkál

Vonatpótló buszok a sztrájk alatt

Várhatóan száz- százharminc, illetve a pillanatnyi igényeknek megfelelő számú többletjáratot indít május 8-án a VOLÁN a Pest megyei elővárosi, illetve a távolsági vonalakon - közölte az MTI- vel Kiesswetter Walter kommunikációs irodavezető.
2009. május 7. csütörtök 16:52 - HírExtra
Pest megyében a vasúttal párhuzamos elővárosi vonalak a legkritikusabbak. A Dunakeszi- Vác, a Veresegyház- Vác, az Aszód- Hatvan, illetve a Tápiószecső, Monor, Esztergom, Érd, valamint Biatorbágy irányába közlekedő vonatok esetleges leállása miatt a VOLÁN igény szerint közlekedtet pótbuszokat - mondta Kiesswetter Walter.

A döntést mindig a végállomáson szolgálatot vezető személy hozza meg a szünetelő vonatközlekedés nyomán megnövekedett utaslétszám ismeretében - hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Mivel a Budapestről induló távolsági buszjáratok sűrítésére is felkészült a VOLÁN, az elővárosi vonatpótlókkal együtt összesen körülbelül 100-130-cal több buszt indítanak útnak a sztrájk idején- közölte a kommunikációs irodavezető. Hozzátette: tapasztalataik szerint sokan szabadságot vesznek ki egy-egy közlekedési sztrájk kellemetlenségeinek kivédésére, most sem számítanak nagy torlódásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását