2024. május 2. - Zsigmond

Négy iskolában sztrájkolnak Nógrádban

Nógrád megyében négy általános iskolában várható pénteken pedagógussztrájk, háromban kétórás, egyben pedig egész napos; a megyei kórházban viszont senki nem csatlakozott a felhíváshoz - tudta meg az MTI csütörtökön.
2009. május 7. csütörtök 18:33 - HírExtra
Kovács József, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) megyei elnöke azt mondta: a visszajelzések alapján reggel fél nyolc és fél 10 között kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak Balassagyarmaton a Kiss Árpád Általános Iskolában, valamint két tagintézményében, a Dózsa György és a Szabó Lőrinc iskolákban.

A Kiss Árpád és a Dózsa iskolában a pedagógusok 80, míg a Szabó Lőrinc iskolában 40-50 százalék közötti részvétele várható - tette hozzá.

Ezek mellett a cserhátsurányi Tessedik Sámuel Általános Iskolában egész napos munkabeszüntetésre számít az elnök.

Kovács József kitért rá, hogy bár a nagyobbik szervezet, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elutasította a sztrájkot, a PSZ-hez tartozó pedagógusok is részt vesznek benne Nógrádban.

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban biztosan nem lesz sztrájk, legfeljebb kék szalag feltűzésével fejezik ki szolidaritásukat - mondta Kaszás Erika gazdasági igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását