2024. március 29. - Auguszta

A gerillakertészek akciója

Délután 4 órakor kezdik a gerillakertészek a pénteki illegális palántaültetést a Ferenciek terén. Tokajban ugyanezen a napon délután fél 3-kor 50 előnevelt fát ültetnek el, éjszaka Nyíregyházán pedig az E-Misszió nevű egyesület szervez nem hivatalos növényültetést.
2009. május 7. csütörtök 23:01 - HírExtra
Az összehangolt akció egy országos illegális növényültetés részeként zajlik, amelynek az a meghirdetett célja, hogy a mozgalom hívei engedély nélkül is megszépítsék, növényekkel, virágokkal élhetőbbé tegyék a környezet, a város egy-egy, méltatlanul elhanyagolt szegletét.

A gerillacsapatok - hasonlóan a külföldi elődökhöz - nemcsak ültetnek, de időről-időre visszatérnek a "tetthelyre" és gondozzák az elültetett növényeket. Az akciók fogadtatása vegyes: vannak olyan járókelők, akik felháborodnak a szépítési igyekezeten, másoknak tetszik. Van, ahol bünteti az önkormányzat az ültetést, van, ahol engedi.

Az országos ültetési akció a Hegyalja ZéróCO2 mozgalom égisze alatt zajlik. Ennek a lényege, hogy a Hegyalja Fesztivál az országban elsőként akar szén-dioxid-semlegessé tenni egy rendezvényt.

Közben a szervezők már dolgoznak azon, hogy a legközelebbi fesztivál teljes áramszükségletét megújuló energiával fedezhessék: a tervek szerint egy közeli szélerőmű biztosítja majd a koncertekhez szükséges áramot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását