2024. május 14. - Bonifác

Megfigyelnek minket

Változatlanul a megfigyeltek listáján tartja Magyarországot az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarája által készített, a szellemi tulajdon jogvédelmének helyzetéről szóló idei Special 301-es jelentés.
2009. május 6. szerda 19:37 - HírExtra
Nincsen semmilyen szankciójellege annak, hogy a listán szerepelünk, de jelzése van a nyugati befektetők felé - közölte Kálmán András, aki az idei jelentést sokkal "pozitívabbnak" értékelte mint a korábbiakat, köszönhetően a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkájának.

Ha jövőre is így marad, akkor akár 2011-ben, vagy 2012-ben le is kerülhet Magyarország a listáról.

A 2009. április 30-án nyilvánosságra hozott Special 301-es jelentés 77 országot vett górcső alá, és úgy ítélte, hogy a szellemi tulajdon jogvédelmének helyzete alapján összesen 46 országot javasolt valamilyenfajta megfigyelés alatt tartani - olvasható az ASVA által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ezek közül Kína, Oroszország, Algéria, Argentína, Kanada, Chile, India, Indonézia, Izrael, Pakisztán, Thaiföld és Venezuela a kiemelten megfigyelt országok.

A közlés szerint a jelentés Magyarország kapcsán megemlíti a 2008-ban alakult Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkáját, amelynek értelmében egy kétéves időtartamra kidolgozott stratégia mentén a kormány és a magánszféra együtt próbálja felvenni a harcot a jogsértő kalózokkal szemben. Az Egyesült Államok sürgeti Magyarországot, hogy tegyen konkrét, gyakorlati lépéseket a stratégia megvalósítása érdekében, és javítson a jogsértő esetekben hozott ítéletek szigorán és végrehajtásán - olvasható a közleményben.

Mint írták, a jelentés kitér arra is, hogy Magyarországon "az interneten keresztül történő kalózkodás kiemelkedően nagy probléma, és megjegyzi, hogy a kormány köteles lenne megfelelő forrásokat biztosítani annak érdekében, hogy hathatós küzdelmet lehessen folytatni, különösen az interneten elkövetett jogsértések ellen".

A jelentést 1974 óta évente az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarája készíti el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását