2024. május 13. - Szervác, Imola

Megtámadnák a lisszaboni szerződést

Kész megtámadni a lisszaboni szerződést az alkotmánybíróságon az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) - jelentette be a párt európai parlamenti listavezetője kedden egy közleményében.
2009. május 5. kedd 17:17 - HírExtra
Václav Klaus cseh államfő korábban kijelentette, hogy csak akkor írja alá a dokumentumot, ha előbb Írországban elfogadják azt. A német alkotmánybíróság jelenleg is vizsgálja a reformszerződést politikusok, egy parlamenti párt, civil szervezetek és magánszemélyek panasza nyomán.

"Csehország Európa reménye" - fogalmazott Mölzer arra utalva, hogy szerdán szavaz a prágai parlament felsőháza a reformszerződésnek is nevezett új európai uniós alapszerződésről. Ha a cseh szenátus elfogadja a szerződést, azután még Írországban is jóvá kell hagyni, és a cseh elnöknek is alá kell írnia - emlékeztetett. "Nem kizárt, hogy az EU-fanatikusok egy nagy pofont kapnak, ha a karlsruhei testület meghozza döntését" - vélekedett a németországi jogi eljárással kapcsolatban.

Márciusban közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint a jobboldali-populista FPÖ a szavazatok 19,9 százalékára számíthat a június 7-i európai parlamenti választáson. Az Ausztria uniós csatlakozása utáni első ilyen voksoláson, 1996-ban 27,5 százalékot értek el, 1999-ben 23,4-et, legutóbb, 2004-ben pedig mindössze 6,3 százalékot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását