2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem tudni mikor érkezik hazánkba Magyarosi holtteste

Egyelőre nem tudni, mikor kerülhet Bolíviából Magyarországra a román állampolgárságú Magyarosi Árpád holtteste; a megbízott bolíviai ügyvédi irodán múlik, hogy mikor végez az adminisztrációs teendőkkel - mondta Harrach Gábor, a Magyar Vöröskereszt kommunikációs vezetője szerdán az MTI-nek.
2009. április 29. szerda 21:58 - HírExtra
A holttest jelenleg is Santa Cruzban van, a megbízott bolíviai ügyvédi irodának a Magyar Vöröskereszt átutalta a 10 ezer dollárt, ezzel a szervezet az erkölcsi kötelességvállalását maradéktalanul teljesítette - közölte.

Az ügy hivatalosan a pénz átadása óta az ügyvédi irodánál van, az összes okmányt a bolíviai külügyminisztériumnak hitelesítenie kell - mondta Harrach Gábor, hozzátéve: ezek a procedúrák hátráltatják Magyarosi Árpád holttestének elszállítását.

A földi maradványokat információi szerint Madridon keresztül szállítják Magyarországra, de nem lehet tudni, hogy mikor tudják útnak indítani - tette hozzá.

Harrach Gábor korábban arról tájékoztatott, hogy a Magyar Vöröskereszt az általa összegyűjtött adományokból és saját segélykeretéből fedezte a költségeket. A szervezet számlájára az ország minden részéből, valamint Erdélyből is érkeztek pénzösszegek.

A marosvásárhelyi Bernády Alapítvány például ezer dollárral támogatta Magyarosi Árpád földi maradványainak Budapestre szállítását. Az elkövetkező napokban pedig az Ausztráliában élő magyar közösségektől érkeznek még felajánlások - tette hozzá.

Az El Deber című bolíviai újság keddi internetes kiadása szerint Magyarosi Árpád Santa Cruzban lévő holttestét szerdán szállítják Budapestre Madridon keresztül. Ezt az elhunyt családjának ügyvédje, Juan Carlos Becerra erősítette meg a lapnak.

A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó román állampolgár Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását