2024. április 23. - Béla

Holnap sem lesz költségvetés

Nem lesz költségvetése csütörtökön a fővárosi önkormányzatnak, mivel egy állampolgár kifogást nyújtott be szerdán a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) azon határozata ellen, amelyben Kivágó Iván Györgynének adta ki a Hunvald György lemondásával szabaddá vált fővárosi szocialista képviselői mandátumot.
2009. április 29. szerda 15:21 - HírExtra
Tiba Zsolt főjegyző, a Fővárosi Választási Iroda vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a kifogást az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) továbbítják, amely háromnapos jogorvoslati határidőben bírálja azt el. Az OVB határozata ellen pedig bírósághoz lehet majd fordulni, amely újabb három napon belül dönt - tette hozzá.

A panasz benyújtása miatt elmarad az FVB által szerda délutánra jelzett mandátumkiadás. Emiatt csütörtökön továbbra sem lesz meg a Fővárosi Közgyűlésben az MSZP-SZDSZ koalíció egyfős többsége. Ez azzal szűnt meg, hogy a VII. kerületi ingatlanügyek kapcsán februárban előzetes letartóztatásba került Hunvald György, a városrész polgármestere, fővárosi szocialista képviselő. Az ellenzék többször jelezte, hogy jelenlegi formájában nem szavazza meg a költségvetést, amelyet egyébként március 16-án egy rendkívüli ülésen egyszer már el is utasított a közgyűlés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását