2024. május 14. - Bonifác

Sertésinfluenza: Aki külföldön lebetegszik, már ott menjen orvoshoz

Ne a nagykövetséghez, hanem az orvoshoz forduljon az, aki külföldön a sertésinfluenza jeleit észleli magát, a diplomáciai képviseletek ugyanis nem tudnak érdemben segíteni a betegeknek - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő kedden az MTI-nek.
2009. április 28. kedd 12:11 - HírExtra
"Ha bárki észleli magán, hogy ilyen jelek jelentkeznek nála, akkor keresse fel a legközelebbi orvost. Ha bizonytalan, akkor jöjjön haza, és már a repülőtéren mutassa meg magát az egészségügyi hatóságoknak" - hangsúlyozta Szelestey Lajos.

A szóvivő kiemelte: a diplomáciai képviseletek érdemben nem tudnak a betegeknek segíteni.

Az MTI kérdésére Szelestey Lajos kiemelte: a Külügyminisztérium egyelőre nem tud olyan esetről, hogy magyar állampolgár betegedett volna meg külföldön sertésinfluenzában.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn egy fokozattal emelte - hármasról négyesre - a sertésinfluenza veszélyének súlyosságát jelző riasztási szintet.

Kedden a mexikói egészségügyi miniszter bejelentette: százötvenkettőre emelkedett a gyaníthatóan az új típusú sertésinfluenza következtében elhunyt emberek száma Mexikóban és legalább kétezren fertőződhettek meg.

Magyarországon hat olyan embert kezeltek kórházban, akiknél felvetődött, hogy az új influenzavírust hordozzák, azonban a vizsgálatok után kiderült, hogy nem influenzásak. A sertésinfluenzáról rendkívüli sajtótájékoztatót tart kedden délután a magyar egészségügyi miniszter, a tiszti főorvos és a Pandémiás Bizottság elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását