2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Korrupcióval vádolják a bírókat

Őrizetbe vett szerdán a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) két román élvonalbeli labdarúgóbírót, akit azzal gyanúsítanak, hogy pénzt fogadott el az egyik klub tulajdonosától.
2009. április 22. szerda 16:27 - HírExtra
Marcel Savaniut és Sorin Corpodeant a DNA 24 órára vette őrizetbe. Ők a nemrég kirobbant romániai bírói korrupciós botrányban érintettek.

A román ügyészek korábban már előzetes letartóztatásba helyezték a román élvonalban szereplő FC Arges Dacia Pitesti csapatának tulajdonosát, Cornel Penescu üzletembert, és a román futballbírók időközben lemondott elnökét, Gheorghe Constantint.

Az ügyészek szerint a most őrizetbe vett két játékvezetőt az üzletember megvesztegette azért, hogy az ő csapatának fújjanak. A román sajtó szerint Savaniu 3 ezer dollárt, Corpodean pedig 15 ezer dollárt kapott Penescutól.

Szintén szerdán őrizetbe vették Marcel Licát is, aki a botrány kirobbanása előtt a labdarúgóbírók testületének az alelnöki tisztségét töltötte be. Ő megfigyelőként vett részt a FC Arges csapatának egyik mérkőzésén.

A román labdarúgásban az elmúlt évben ez már a második nagyszabású korrupciós botrány. Az ügyészek azzal vádolják Gigi Becalit, a Steaua Bucuresti tulajdonosát, hogy 2008 májusában 1,7 millió eurót kínált fel egy másik csapatnak, hogy az legyőzze a Steaua egyik riválisát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását