2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kényelmes helyzetben az Arsenal

Az Arsenal jobb formában és kedvezőbb helyzetből várhatja a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóját, mégsem számíthat könnyű mérkőzésre a vendég Villarreal ellen.
2009. április 14. kedd 12:15 - HírExtra
Egyértelműen a Spanyolországban 1-1-et elérő londoni gárda mellett szól, hogy legutóbbi öt bajnoki mérkőzését megnyerte, s az Emirates Stadionban még nem kapott ki BL-meccsen. Adebayor idegenben szerzett találata pedig azt is jelenti, hogy akár a gólnélküli döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

A hazaiak francia mestere, Arsene Wenger ugyanakkor továbbra is a látványos, támadófutballt részesíti előnyben.

"Nem az a csapat vagyunk, amely 0-0-ra játszik" - idézte a trénert a gárda hivatalos honlapja - "Azt fogom mondani a fiúknak: ha már adott a lehetőség, hogy hazai pályán harcoljuk ki a továbbjutást, akkor tegyük meg!"

Az mindenesetre bizonyos, hogy az angoloknál sérülés miatt nem léphet pályára két védőjátékos, William Gallas és Gael Clichy, valamint az első számú kapus, Manuel Almunia.

A Villarrealban is lesz hiányzó, a vasárnapi, Málaga ellen 2-0-ra elvesztett összecsapáson ugyanis megsérült az első mérkőzésen gólt szerző csapatkapitány, Marcos Senna.

Manuel Pellegrini, a spanyolok trénere szerint Senna hiánya és a hétvégi vereség nem befolyásolja csapata teljesítményét.

"A BL-meccsekre mindig megvan a kellő motiváció, függetlenül a legutóbbi bajnoki eredményétől" - mondta. "A futballistáknak önmagában az is elég, hogy az elődöntőbe jutásért harcolhatnak."

A várható kezdőcsapatok:

Arsenal FC:
-----------
Lukasz Fabianski - Bacary Sagna, Kolo Toure, Johan Djourou, Mikael Silvestre - Denilson, Alex Song, Cesc Fabregas, Theo Walcott - Samir Nasri - Emmanuel Adebayor

Villarreal:
-----------
Diego Lopez - Angel Lopez, Diego Godin, Gonzalo Rodriguez, Joan Capdevila - Cani, Bruno Soriano, Sebastian Eguren, Ariel Ibagaza - Joseba Llorente, Giuseppe Rossi

Játékvezető: Wolfgang Stark (német)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását