2024. április 25. - Márk

Gyilkolt a popguru

Bűnösnek találta Phil Spector legendás amerikai zenei producert egy hollywoodi színésznő évekkel ezelőtti megölésében egy Los Angeles-i esküdtszék hétfőn.
2009. április 14. kedd 07:22 - HírExtra
Az esküdtek szerint Spector erős felindulásból ölte meg a színésznőt. A 69 éves popguru büntetését még nem hirdették ki, de akár egész hátralévő életét rácsok mögött töltheti.
Lana Clarkson 40 éves színésznőt 2003. február 3-án találták meg holtan a visszavonultan élő, excentrikus milliomos Spector várkastélyt utánzó Los Angeles-i házában.

A vizsgálat szerint a szájában elsült pisztoly ölte meg, azt azonban nem sikerült bizonyítani, hogy a tévésorozatokból ismert, nem túl sikeres nő öngyilkos lett vagy a producer húzta meg a ravaszt. A védelem szakértői több bizonyítékot - köztük törvényszéki orvos szakértői véleményt - terjesztettek elő, amely az öngyilkosság tényét támasztja alá. A vád azonban számos terhelő tanút állított, akik azt vallották, hogy Spector ittas állapotban korábban is fenyegetően lépett fel partnereivel szemben, többször előfordult, hogy pisztolyt szegezett rájuk.

Spector ellen 2007-ben már indult per az ügyben, de az esküdtek nem jutottak egyöntetű álláspontra, ezért érvénytelenítették a tárgyalást.

Az egymillió dolláros óvadék fejében szabadon védekező producer nem szólalt meg saját védelmében.

Phil Spector a hatvanas években többek között a Crystals, a Ronettes, a Righteous Brothers, a Beatles, később John Lennon, Tina Turner és mások lemezeinek volt a producere, dalokat írt és ő maga is zenélt. Ő fejlesztette ki a Wall of Sound technikát, amely visszhangosítással és más effektekkel gazdagította a felvételeket. A nem előadói kategóriában az elsők között került a rock and roll halhatatlanjai közé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását