2024. április 29. - Péter

Bajnai a Parlamentben ismerteti kormányát

Bajnai Gordon a parlamenti beszédében ismerteti kormánya névsorát. A miniszterelnök-jelölt a hétfő késő este véglegessé vált listát kedd reggel az MSZP elnökségével, majd az SZDSZ-szel ismertette.
2009. április 14. kedd 09:29 - HírExtra
Az már korábban biztossá vált, hogy az új pénzügyminiszter Oszkó Péter, a Deloitte vezérigazgatója lesz, Kiss Péter pedig társadalmi egyeztetésért felelős tárca nélküli miniszterként a kormányfő politikai helyetteseként folytatja munkáját.

Az MTI kormányzati forrásból úgy tudja, Bajnai Gordont Vahl Tamás, a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara elnöke váltja a nemzeti fejlesztési és gazdasági tárca élén. Molnár Csaba a közlekedési hírközlési és energiaügyi minisztériumból a kancellária élére kerül, az ő helyét Hónig Péter veszi át

A távirati értesülései szerint távozik a kormányból Szűcs Erika, helyette Herczogh László szakállamtitkár lesz a szociális és munkaügyi miniszter.

Gyenesi Istvánt Varga Zoltán váltja az önkormányzati és területfejlesztési miniszteri poszton. Varga Zoltán jelenleg a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

Göncz Kinga külügyminiszter helyére Balázs Péter, Magyarország első uniós biztosa kerül.
A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter - Szilvásy György helyett - Ficsor Ádám lesz.

Megszűnik a kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszteri poszt, a feladatot a gazdasági tárca veszi át - tudta meg a MTI.

A kormánytagok közül a helyén marad Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, Gráf József, az agrártárca vezetője, Hiller István oktatási miniszter, Szabó Imre környezetvédelmi tárcavezető, Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Székely Tamás, az egészségügyi tárca vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását