2024. június 9. - Félix

20 év után merészkedett az utcára egy nő

Húsz év után merészkedett az utcára egy agorafóbiás brit nő, miután az interneten egy "segíts magadon" kurzus anyagára bukkant.
2009. április 14. kedd 21:12 - HírExtra
A negyvenéves South Shields-i illetőségű Sue Curtis élete felét töltötte a négy fal között. Az asszony azután zárkózott be, hogy 1989-ben súlyos pánikrohamok törtek ki rajta. Volt olyan nap, hogy 15-20 alkalommal hatalmasodott el rajta a pánikszerű félelem. Az agorafóbia olyannyira úrrá lett rajta, hogy 2000-ben lakása nappalijában mondta ki a boldogító igent férjének - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.

Most mindössze hat hét kellett, hogy a kétgyermekes anya, miután megfelelő tanácsokra bukkant az interneten, kimerészkedjen az utcára, amelyhez egyébként a kedvet a Google Map Streeet View szolgáltatása hozta meg.

Az utóbbi években az asszonynál a tériszonyhoz egy sor más fóbia is társult. Így Sue Curtis irtózott a hajmosástól, a fogmosástól, de attól is, hogy felkeljen. Életében egycsapásra megváltozott minden, amikor felfedezte az interneten a tanácsokat, s lépésről lépésre elvégezte a gyakorlatokat.

"Végigcsináltam a gyakorlatokat, s megtanultam leküzdeni a szorongásomat" - magyarázta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását