2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kórházi közmunkaprogram

A közmunkaprogram keretében tíz ember számára biztosítanak munkát április elejétől Zalaegerszegen, a megyei kórházban - írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.
2009. április 9. csütörtök 09:17 - HírExtra
A szociális és munkaügyi tárca a kórházi közmunkaprogramra országosan 1 milliárd forintot különített el, de a kevés pályázó miatt mindössze 382 millió forint támogatást tudott felosztani. A Zala Megyei Kórház 12 millió forintot nyert a pályázaton, amiből 9 hónapon át, havi 73-80 ezer forint bruttó fizetésért 10 főnek tudnak munkát biztosítani - nyilatkozta a lapnak Kovács Erzsébet, a kórház ápolási igazgatója.

A regisztrált munkanélküliek közül - akadt köztük kozmetikus és diplomás is - a kórház a munkaügyi központtal közösen választotta ki a közmunkásokat. A kisegítő ápolók 80 órás tanfolyam elvégzése után a szakdolgozók felügyelete mellett látják el a feladatokat.

A kisegítők alkalmazása nem oldja meg a létszámhiányt, de számos olyan feladat van, amit a betegágy mellett el tudnak majd látni. A kórházban jelenleg 44-46 szakdolgozói létszámhiány van, de egy másik nyertes pályázat segítségével nyáron 20 OKJ-s végzettségű ápoló is munkába állhat - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását