2024. május 3. - Tímea, Irma

Spermát adományoz a halott fiú anyja kérésére

Egy texasi bíró engedélyezte az anyának, hogy valaki segítségével begyűjtse hirtelen elhalálozott fia spermáját, ezáltal a későbbiekben teljesíthesse a fiú végakaratát.
2009. április 8. szerda 21:17 - HírExtra
A 21 éves Nikolas Colton Evans március végén keveredett verekedésbe egy bárban, és olyan szerencsétlenül esett el, hogy fejsérülésébe vasárnap belehalt. Mint édesanyja az Austin American-Statesman című helyi lapnak elmondta, fia mindig is három gyereket szeretett volna, már a nevüket is kiválasztotta: Hunter, Tod és Van.

A fiú halála után ezért kért hétfőn az anya sürgősséggel meghallgatást és döntést Travis megye bírójától a spermavétel lehetőségéről. A bíró engedélyezte a begyűjtést, egyúttal elrendelte, hogy az 24 órán belül történjék meg, addig pedig a testet tartsák a megfelelő hőmérsékleten.

A bíró hivatkozott arra is, hogy a halott fiatalemberből már más szerveket és szöveteket eltávolítottak átültetés céljából.

A Texasi Egyetem bioetikusa, John Robertson szerint a szülők rendelkezhetnek az elhunyt fiú testéből származó szervek és szövetek adományozásáról, az azonban kétséges, hogy a spermium sorsa mi lesz, mert ilyenre még nem volt példa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását