2024. április 23. - Béla

Csoda és tragédia: lélegezni kezdett a donorjelölt

Egy halálos beteg két hónapos kislány, akinek szívét átültetésre szánták egy másik beteg újszülöttbe, önállóan kezdett lélegezni, miután levették a lélegeztetőgépről, így az orvosok szerdán úgy döntöttek: ő már nem potenciális donor.
2009. április 8. szerda 21:35 - HírExtra
Kaylee olyan agyi elváltozással született, mely miatt nem tud alvás közben önállóan lélegezni, valamint veséjével is súlyos problémák vannak. Szülei már beletörődtek halálába és beleegyeztek, hogy szívét átültessék a várólista első helyén lévő egyhónapos Lilybe.

Amikor Kaylee-t kedden este levették a lélegeztetőgépről, a sebészcsoport már készenlétben várt a transzplantációra. A kislány azonban önállóan kezdett lélegezni, állapota egész éjjel stabil maradt, ezért orvosai úgy döntöttek, hogy már nem potenciális szívdonor.

A másik kislány, Lily ritka szívrendellenességgel született, amelyen nem tudnak másként segíteni: új szívre van szüksége. Ő továbbra is a várólista élén marad, az első adódó szívet megkapja, ebben az életkorban azonban igen kevés az átültethető szív.

A két kislány szülei szombaton találkoztak a torontói gyermekkórházban, és megbeszélték a szívátültetést.

Kaylee szülei most elmondták, ők kedden este már elbúcsúztak kislányuktól, és a történtek ellenére meg kell békélniük a tudattal, hogy csecsemőjük hamarosan meghal, függetlenül a szervátültetéstől.

A kislány orvosa, James Wright közölte, hogy Kaylee esete morális, személyes és etikai kérdésekkel terhelt, ezért akárhogy alakul, nem kísérlik meg később sem a műtétet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bocs
2009. április 9. 09:37
Szegény gyemekek.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását