2024. május 18. - Erik, Alexandra

Idén is világsztárok a Szigeten

Az Offspring, a Snow Patrol és a Die Toten Hosen is fellép az idei Sziget fesztiválon, amelyet idén augusztus 12. és 17. között tartanak az Óbudai szigeten.
2009. április 3. péntek 16:49 - HírExtra
A szervezők tájékoztatása szerint a Los Angeles-i Offspring minden idők egyik legsikeresebb punk zenekara, amely tavaly nyáron tért vissza új albumával.

Idén erős lesz a punk-felhozatal, hiszen a fellépők között van a több mint két évtizedes pályafutása alatt számos platina és aranylemezt megjelentető kultikus düsseldorfi punk zenekar, a Die Toten Hosen is, amely nem először vendége a fesztiválnak.

Koncertet ad a Szigeten a U2-t világkörüli turnéján kísérő, glasgow-i székhelyű északír zenekar, a Snow Patrol, a különleges etno-ska zenéjével egész Európát meghódító ukrán Haydamaky együttes, akárcsak a nevével ellentétben nem diszkó örökzöldeket, hanem őrületes poszt hardcore slágereket előállító finn Disco Ensemble is.

A Sziget fesztivál korábban már bejelentett sztárelőadói közé tartozik a legendás Prodigy, amely tavaly tért vissza új albumával. "Húzónév" a Fatboy Slim, valamint a Placebo is, amely júniusban jelentkezik új albummal. Szintén a Sziget fellépője a brit Klaxons és a Pendulum.

A Sziget mínusz egyedik napján a Nagyszínpadon a Tankcsapda ünnepli majd 20. születésnapját. A nulladik napról a szervezők eddig csak annyit közöltek, hogy az "sokesélyes".

A pénteki Világgazdaság arról írt, hogy összevont színpadokkal, drágább jegyekkel, ugyanakkor jelentős diákkedvezményekkel próbálnak a válság ellen küzdeni a Sziget fesztivál szervezői.

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta: attól tart, hogy a megváltozott gazdasági körülmények miatt tizedével csökkenhetnek szponzori bevételeik. Jelezte: emiatt - bár több éve nem tették - ismét állami támogatáshoz folyamodnak; a Miniszterelnöki Hivatalhoz benyújtott kérelmükben 130 millió forintos segítséget kérnek.

A fesztivál vezetői azzal számolnak, hogy idén kevesebb hazai látogató lesz a Szigeten, ezért komolyabb külföldi reklámkampányba kezdenek.

A tavalyi 8 ezer forintos jegyárat 10 ezer forintra emelik, ugyanakkor a magyar felsőoktatásban tanulóknak speciális akciót hirdetnek. Eszerint ha a diákok legfeljebb 50 fős csoportokba szerveződnek, akkor tagjaik akkora kedvezménnyel vehetik meg a jegyet, ahány fős a társaság; így akár fél áron is bejuthatnak nyáron a Szigetre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását