2024. április 26. - Ervin

Elhunyt a legolvasottabb spanyol

A legolvasottabb spanyol ajkú szerző távozott az élők sorából Corín Tellado személyében, akinek mintegy 4 ezer regényéből, illetve novellájából 400 millió példányt adtak el szerte a világban.
2009. április 13. hétfő 18:41 - HírExtra
A főleg könnyen olvasható szerelmesregényeiről ismert 81 éves írónő szombaton halt meg egy kórházban az észak-spanyolországi Gijón kikötővárosban, ahol már életében utcát neveztek el róla. Hosszú betegség végzett vele, de haláláig írt.
    
Az asztúriai bestsellerszerző, eredeti nevén María del Socorro Tellado López 19 évesen írta első könyvét, s nemcsak a legolvasottabb, hanem az egyik legtermékenyebb író is volt: néha hetente egynél is több regényt írt, utolsó könyvét is három nap alatt fejezte be röviddel halála előtt. 56 évnyi aktív írói periódusában 4000 művet alkotott.
    
A romantikus szerelmi történetek mellett gyermek- és ifjúsági könyveket is írt, Ada Miller álnéven pedig erotikus írásokat publikált.
    
Egyszerű nyelvezetű, tartalmilag is könnyen érthető műveivel nem tört magas irodalmi babérokra. Talán éppen ezért elbeszélései széles tömegeket hódítottak meg Spanyolországban és Latin-Amerikában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását