2024. április 29. - Péter

Jön a Star Trek, aztán meg még egy?

Az új Star Trek film május 7-én kerül a magyar mozikba. Az igazi vaskalapos rajongóknak ez persze nem hír. Ám annál inkább az lehet, hogy a gyártók az eposz folytatását is tervezik.
2009. április 1. szerda 12:49 - Pénzes Dávid
A Star Trek (magyar megfelelőjében Űrszekerek, ám ezt a rajongók sikeresen kitörölték a köztudatból) történetének bemutatására itt nincs mód, mert megtöltené a teljes adatbázist. Elég az hozzá, hogy a történetet 1966-ban kezdték forgatni, sorozatként. Három év és 79 rész után azonban abbahagyták. Utána született belőle egy rajzfilmsorozat, majd számtalan tévészéria és természetesen mozi is. Szám szerint tíz.

A mostani tizenegyedik mozifilm címe egyszerűen csak Star Trek. A történet a nagy retrohullámot kihasználva nem is lehetne más, minthogy bemutassa az eposz két kultikussá vált figurájának, az első Enterprise kapitányának James T. Kirknek és a Vulkán bolygóról származó Spocknak az összeismerkedését.



A siker kapujában

Szereplők:
Chris Pine James T. Kirk
Jennifer Morrison Winona Kirk
Simon Pegg Scotty
Winona Ryder Amanda Grayson
Eric Bana Nero
Zoe Saldana Nyota Uhura
Zachary Quinto Spock
Leonard Nimoy Old Spock
Karl Urban Dr. Leonard 'Bones' McCoy
John Cho Hikaru Sulu
Rachel Nichols Orion
Anton Yelchin Pavel Chekov
A filmet nagy várakozás övezi és az előzetes felmérések szerint komoly sikerre számíthat. Így nem véletlen, hogy már most újabb történetet szeretnének vászonra festeni az alkotók. Ám ez nem is olyan egyszerű. Vannak ugyanis olyan személyi ellentétek, melyek ezt kétségessé tehetik.

A sorozat kiagyalója Gene Roddenberry sokáig volt a széria producere, ám 1991-es halála után Rick Berman vette át e posztot. Berman keze alatt formálódott olyanná a Star Trek univerzuma, amilyennek ma ismerjük. A Paramount filmstúdió azonban a 11. filmet J.J. Abramsnak adta a kezébe, aki mind a produceri, mind a rendezési munkálatokat is elvállalta.

Hogy a következő epizódban Abrams újra beül-e a rendezői székbe vagy csak a producerként irányítja a munkát, még nem lehet tudni. A hírek szerint a legutolsó film szerzőhármasa Roberto Orci, Alex Kurtzman és Damon Lindelof ugyancsak szerepel a folytatás producerei között. Orci és Kurtzman összeszokott alkotópáros, már 12 éve elválaszthatatlanok.

Még csak formálódik


A folytatás sztorija még embrionális állapotban van, de karácsonyra készen lesz, és 2011 nyarára akár be is mutathatják. Lindelof elmondta: kivárják a közönség reagálását, hogy lássák, merre haladjanak a történettel. "Egy franchise-újjáélesztéséből készült filmnek az eredetihez kell kapcsolódnia. Viszont a második résszel az ember lehetőséget kap rá, hogy hihetetlenül izgalmas dolgokat csináljon. Ambíciózusan látunk munkához" - fogalmazott az író.

Tengerentúli média információk szerint azonban mesze nincs minden rendben a folytatás körül. Abrams ugyanis megpróbálja az eddigi Star Trek producer, Berman kezéből kivenni az irányítást. Saját cégével, (amiben tulajdonos társa az említett szerzőhármas) a Bad Robottal szeretné elkészíttetni a filmet, ami azt jelentené, hogy a Paramountnak kevesebb lenne a beleszólása a következő részbe.

Ezt Berman eleinte elnézte, ám olyan hírek is keringenek, hogy összekapott Abramsszel, ami lehet hogy az együttműködés végét – legrosszabb esetben a következő mozifilm létrejöttét is – veszélyeztetheti.

Ami biztos: a következő Star Trek májusban jön. Sikerének amplitudóján pedig az múlhat, hogy lesz-e folytatás. Hiszen még a legnagyobb ellentéteket is elsimíthatja a befolyó összeg nagysága.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását