2024. május 25. - Orbán

Csakis az afgánokon múlik a stabilitás

Afganisztánban csak akkor lesz fenntartható a stabilitás, ha arról maguk az afgán szervek képesek lesznek gondoskodni - mondta Göncz Kinga magyar külügyminiszter telefonon az MTI-nek, a Hágában tartott keddi Afganisztán-konferencián megerősítést nyert közös álláspontot ismertetve.
2009. március 31. kedd 21:43 - HírExtra
Beszámolt arról, hogy a hozzászólók nagy hangsúlyt helyeztek a nemzetközi támogatáson belül a kiképzési feladatokra, valamint arra, hogy a kábítószer elleni fellépés mellett mezőgazdasági programokat kell indítani az ópiumtermesztésből élő afgán szegényparasztok megsegítésére.

Irán nagyon konstruktív magatartást tanúsított a konferencián - közölte a magyar külügyminiszter. Kiemelte, hogy Teherán kész hozzájárulni Afganisztán helyzetének megszilárdításához, egyebek közt a tálibok fő bevételi forrását jelentő kábítószer-kereskedelem megfékezéséhez.

Göncz Kinga beszámolt az értekezleten az Afganisztánnak nyújtott, sokoldalú magyar segítség formáiról. Magyarország is a közép-ázsiai országba vezényel további negyven katonát az elnökválasztás biztosításának megerősítésére. A magyar külügyminiszter közölte, hogy más országok Hágában tett felajánlásai is nagyrészt az elnökválasztáshoz kapcsolódó pótlólagos segítségnyújtásról szóltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását