2024. május 18. - Erik, Alexandra

Újabb részletek a gyilkossággal kapcsolatban

A meggyilkolt Balla Irma fideszes debreceni önkormányzati képviselő egyik legjobb barátnőjét hallgatta meg szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon Nagy Antal büntetőtanácsa, s újabb részletek derültek ki az áldozat utolsó napjáról.
2009. március 25. szerda 15:45 - HírExtra
A hatodik tárgyalási napon H. Lajosné elmondta, hogy barátnője halála napjának délutánján lakásában kereste fel őt, aki rendkívül feszült és ideges volt.

Balla Irma arról panaszkodott barátnőjének, hogy három férfi pénzt követelt tőle aznap délelőtt egy Fényes udvari panelház lépcsőházának felújítására. (A korábban a Fényes udvari panelházban történt tűzeset károsultjainak megsegítésére Balla Irma, a térség önkormányzati képviselője gyűjtötte a pénzt.)

H. Lajosné tanúvallomása szerint Balla Irma arról nem beszélt, hogy megfenyegették volna, de feszült volt, nem értette miért követelnek tőle pénzt, amikor az teljesen jogtalan volt.

Balla Irma ekkor mondta el barátnőjének, hogy előző nap járt Kósa Lajos polgármesternél, s az ünnepek - húsvét - után folytatják a megbeszélést a Fényes udvari alapítvány jövőjéről - hangzott el a bíróságon.

H. Lajosné elmondta azt is, hogy Balla Irmának rendkívül megromlott a viszonya az általa létrehozott alapítvány vezetőjével (őt később hallgatja meg a bíróság), viszont nagyon szerette Kérdő Zsuzsát, aki később utódja lett a debreceni önkormányzatban. (Korábban Balla Irma lánya azt mondta a bíróságon, hogy anyjának nagyon rossz kapcsolata volt Kérdő Zsuzsa szüleivel, akik szintén az alapítványban dolgoztak.)

Vallomást tett a bíróságon szerdán Cs. Lajos, Balla Irma kertszomszédja is, aki elmondta: a gyilkosság estéjén este fél tízkor (egy általa rendszeresen nézett tv-sorozat miatt volt teljesen biztos az időpontban) a háza előtt dohányzott, amikor Balláék kertjében néhány másodpercre felgyulladt egy olyan külső villany, amit korábban soha nem látott világítani. Erős csörömpölést hallott, mint amikor valaki belerúg valamilyen fémtárgyba.

Vallomása azért érdekes, mert a gyilkosság ebben az időszakban történhetett, s az anyja megölésével vádolt S. Sándor ekkor bizonyíthatóan nem tartózkodott Debrecenben.

A bíróság meghallgatta a debreceni önkormányzat egyik fideszes képviselőjét is. Czirják Anikó elmondta: Balla Irma halála napján, este 18 óra 49 perckor még ismerősnek jelölte meg őt az egyik internetes közösségi portálon.

Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között, lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút, S. Sándort gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével.

A Balla Irma-gyilkosság tárgyalása március 30-án folytatódik a Hajdú-Bihar megyei Bíróságon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását