2022. szeptember 26. - Jusztina

Tömeges öngyilkosság

Mintegy nyolcvan delfin vetődött partra hétfőn Ausztrália dél-nyugati részén, legtöbbjük elpusztult a mentőcsapat megérkezte előtt - közölte az illetékes ausztrál hivatal közleményében.
2009. március 23. hétfő 16:05 - HírExtra
Önkéntesek és a kormányhivatal képviselői küzdenek, hogy a hullámok dobálását túlélő 25 állatot megmentsék a Hamelin Bay elnevezésű területen. A mentőcsapat stabilizálni próbálta az emlősök állapotát, mielőtt kiszabadítja őket a homok fogságából és visszairányítja a tengerbe.

A delfinek partra vetődése időről időre megismétlődik, miközben vándorolnak az antarktiszi vizekre és onnan vissza. A jelenség okát még nem ismerik a tudósok.

A hivatal közlése szerint a csapatban kis kardszárnyú delfinek (időnként hamis gyilkos bálnának is nevezik őket) és palackorrú delfinek voltak. Az óceán háborgása, a hullámok mérete miatt még bizonytalan, hogy a legyengült állatok túlélik-e a mentési kísérletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását