2024. április 26. - Ervin

Fodor: külső miniszterelnök kell

Világossá vált, hogy az SZDSZ és az MSZP számára egy kívülről, nem a szocialista pártból érkező miniszterelnök a közös pont.
2009. március 23. hétfő 19:13 - HírExtra
A szabad demokraták elnöke hozzátette, hogy elképzeléseik szerint nem csak a miniszterelnök személyének kell változnia, ennél átfogóbb, a kormány egészét érintő átalakításra van szükség.

Egy kérdésre válaszolva hozzátette, hogy nem az ő dolga eldönteni, kiknek kellene távozniuk a kabinetből és nem is akar neveket mondani, csupán arra akarta felhívni a figyelmet, hogy ahogy a miniszterelnök személye is változik, úgy a kormánynak és a kormány programjának is változnia kell.

Kitért arra is, hogy úgy gondolják, egy reformelkötelezett kormánynak kell felállnia, amit az SZDSZ a Reformszövetség programja alapján képzel el.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a tárgyaláson egyelőre nem beszéltek konkrétan jelöltekről, de az SZDSZ több személyt is el tud képzelni a kormányfői posztra.

Arra is kitért, hogy a szocialista párt szombati kongresszusán kéthetes határidőt szabott az új miniszterelnök-jelölt személyének megtalálására. Elmondta, a hétfői tárgyaláson egyetértettek abban, hogy ezt az időszakot le kell rövidíteni. Hozzátette, szeretnék, ha csütörtökig megállapodásra tudnának jutni ebben a kérdésben. Megismételte korábbi kijelentését, hogy ha a két párt nem tudja megoldani ezt a szituációt, akkor "nincs más tisztességes megoldás az ország számára, mint az előrehozott választás".

Közölte, hogy a hétfői volt az első hivatalos tárgyalás a két párt delegációi között az ügyben. Természetesnek nevezte, hogy informálisan viszont már beszéltek a helyzetről. Példaként említette, amikor az MSZP kongresszusa előtt Gyurcsány Ferenc tájékoztatta arról, hogy mit szándékozik tenni, illetve azt is, amikor vasárnap "informálisan beszéltünk néhány szót egymással".

Arra a felvetésre, hogy egy korábbi nyilatkozata szerint előbb a programról kívánnak egyeztetni, úgy felelt, hogy a programról és a személyekről is beszélnek, mert ha találnak egy jelöltet, annak is van beleszólása a programba.

Leszögezte, hogy az SZDSZ nem kíván részt venni a koalícióban.

Kérdésre válaszolva a lehetséges jelölt legfontosabb képességeként az elveszett hitelesség és bizalom visszaállítását említette. Hozzátette, hogy az új miniszterelnök személyének megnyugtatólag kell hatnia a magyar társadalomra és a gazdaságra, illetve a nemzetközi piacokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. március 23. 20:13
sharapova2008
2009. március 23. 20:12
Semjén Zsolt Magyarorszŕg torténelmének egyik lebutŕbb politikusa(sok volt és mai van ebbol az alultŕplŕlt fajtŕbol).Rŕadŕsul még UNINTELLIGENS,BUNKO,és JELLEMTELEN ficko is,aki bemocskolja a "keresztény" és a "demokrata" jelzoket s ezzel is jobban ki akarja nyalni a vezér fenekét...!
sharapova2008
2009. március 23. 19:58
Fodor most is ostoba:honnan vesz "kulso"miniszterelnokot?Hiv valakit mondjuk az USA-bol vagy mŕshonnan,akinek fogalma sincs a jelenlegi helyzetrol? Szakember- igen(pl.Glatz),politikus-nem!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását