2024. április 29. - Péter

Gyurcsány: nem maradok miniszterelnök!

Gyurcsány Ferenc szerint nincs olyan forgatókönyv, hogy ő maradjon a miniszterelnök; a kormányfő az MTI-nek vasárnap úgy nyilatkozott: biztos benne, hogy találnak megfelelő személyt a posztjára.
2009. március 22. vasárnap 18:35 - HírExtra
"A döntés végleges, hogy új kormányt alakítunk, új kormányfővel. Egészen biztos vagyok abban, hogy meg tudunk állapodni a parlament többségével az új kormányfő személyéről" - mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: tárgyalni szeretnének minden parlamenti párttal: a Fidesszel, a KDNP-vel, az SZDSZ-szel és az MDF-fel is.

Arra a kérdésre, hogy már vasárnap elkezdik-e az egyeztetéseket a korábbi koalíciós partnerrel, úgy válaszolt: "olyan gyorsan konzultálunk, amilyen gyorsan csak lehet". Jelezte, a párt vezetői a szabad demokrata frakcióvezetővel, ő pedig az elnökkel van folyamatosan kapcsolatban.

Arra a felvetésre, lehetnek-e előre hozott választások, ha nem tudnak megállapodni az új miniszterelnökről, azt mondta: lesz új kormányfő és új kormány.

Gyurcsány Ferenc az MTI-nek beszélt arról is, hogy vannak olyanok, akiket alkalmasnak tartana a posztra, de közülük senkit nem akar megnevezni. Szerinte ugyanis az új kormányfőnek közös jelöltnek kell lennie, hiszen a kormány mögött sokaknak kell állniuk.
Elképzelhetőnek tartja egyébként, hogy ezek a nevek mások javaslataiként előkerülnek majd a konzultációkon.

Az MTI kérdésére, hogy van-e kizáró ok a miniszterelnök-jelölt esetében, úgy reagált: tárgyalni nyitottan és jóhiszeműen kell, ennek feltétele, hogy olyan légkört teremtsenek, amelyben például nem a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

eroica
2009. március 22. 19:01
"Gyurcsány: nem maradok miniszterelnök!"
Remélem, ezt az ígéretét betartja!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását