2024. április 25. - Márk

Legyőzhetetlen a Győr!

Csoportelsőként lett elődöntős a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a középdöntő utolsó fordulójában, szombaton 30-28-ra legyőzte a vendég román Valceát.
2009. március 21. szombat 18:12 - HírExtra

    Női BL, középdöntő, 6., utolsó forduló:
    II. csoport:
Győri Audi ETO KC-Oltchim Valcea (román) 30-28 (15-13)
------------------------------------------------------

    A sorozatban harmadszor BL-elődöntős Győrnek elég lett volna egy pont is az első helyhez és a vele járó kedvezményekhez, míg a Borbás Ritával felálló vendégek - akiknél Szűcs Gabriella lázas beteg, ezért most hiányzott - csak győzelem esetén előzhettek volna.
    Kimaradt helyzetekkel indult a csata, a gólcsendet Hornyák törte meg a 3. percben. Felváltva estek a találatok, aztán Görbicz, Spiridon és Pálinger vezérletével a 18. percre 11-7-re meglépett a Győr. Több poszton cserélt a szintén elődöntős Valcea, ám a friss emberek erejéből csak arra tellett, hogy ne legyen nagyobb a különbség.
    A szünet után létszámfölényben minden addiginál tetemesebbé vált az előny (17-13), ezt követően azonban felzárkózott a román bajnok, nem sokkal később pedig, emberelőnyös helyzetben ki is egyenlített (17-17). Ettől kezdve megint együtt haladt a két együttes, Konkoly Csaba vezetőedző több kulcsjátékosát lecserélte, hogy a hajrára pihentek legyenek.
    Az elpuskázott támadások után rövid időre fordított a Valcea, majd az utolsó negyedóra 22-22-ről indult. A győri találatokra mindig érkezett válasz, így közelítettek a felek a végjátékhoz.
    Luca kiállítása során 28-25-re módosult az állás, s ekkor - 7 perccel a vége előtt - időt kértek a vendégek. Nem adták fel a küzdelmet, emberhátrányban Puscasu duplázott, ezzel megint minimálisra apadt az előny.
    A végén Tomori tört be sikeresen a védőfalon át, eldöntve ezzel a két pont és a csoportelsőség sorsát.
    Az csaknem egy óra múlva derül ki, hogy a Győr a Kovacsicz Mónikával felálló dán Viborggal vagy pedig az osztrák Hypo NÖ-vel - Németh András, Tóth Tímea, Kirsner Erika és Léránt Vivien együttesével - vívja az elődöntőt.
    A BL elődöntő első mérkőzését április 8. és 12., a visszavágót pedig 15. és 19. között kell megrendezni úgy, hogy a csoportelsők kezdenek idegenben.

    Vasárnap:
Buducnost Podgorica (montenegrói)-Krim Ljubljana (szlovén) 17:45 ó

    Az állás:
1. Győr 9 pont/6 mérkőzés
2. Valcea 6/6
-------------------------
3. Ljubljana 4/5
4. Podgorica 3/5

    I. csoport:
Podravka Koprivnica (horvát)-Ikast (dán) 36-26 (18-10)
    később:
Viborg (dán)-Hypo NÖ (osztrák) 16:15 ó

    Az állás:
1. Hypo NÖ 10 pont/5 mérkőzés
2. Viborg 8/5
-----------------------------
3. Koprivnica 4/6
4. Ikast 0/6
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását