2024. május 20. - Bernát, Felícia

Nem jönnek a hitelek Moszkvától

Nem kapott újabb, mintegy hárommilliárd dolláros hitelt Fehéroroszország Moszkvától, de Abházia és Dél-Oszétia elismerésének kérdését Minszkben napirendre tűzik, s továbbra is tervezik egy egységes orosz-fehérorosz légelhárító rendszer kiépítését.
2009. március 20. péntek 16:15 - HírExtra
A hitel kérdéséről Alekszej Kudrin pénzügyminiszter azt mondta a Kommerszant című lapnak, hogy a kérdést mérlegelik. A további gazdasági kérdések között jelentős súllyal szerepelt a gázáremelés.

A Gazprom a korábbi 128-ról 210 dollárra emelte a földgáz ezer köbméterenkénti árát, s ezzel 70 millió dolláros adósságot csinált két hónap alatt, Minszk pedig eddig úgy tett, mintha ezt nem is vette volna észre. Alekszandr Medvegyev, a Gazprom vezérigazgató-helyettese elmondta: megállapodtak a 210 dolláros gázárban, s a Gazprom 50 százalékig tovább növeli részét a gázvezetékeket üzemeltető Beltranszgaz fehérorosz cégben.

Lukasenka a Kommerszant értesülései szerint mindezek ellenére jelezte: a minszki parlament az EU elégedetlensége ellenére napirendre tűzi a Grúziától elszakadt Abházia és Dél-Oszétia elismerésének kérdését.

Más lapok szerint a megbeszélésen több más gazdasági kérdés mellett Minszk vállalta, hogy a kölcsönös elszámolásokban áttér az orosz rubelre, megállapodtak arról, hogy a két ország nem mond le az egységes regionális légelhárító rendszer kiépítéséről, és hogy a Roszatomsztroj atomerőművet épít Fehéroroszországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását