2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Obama nagyon kínos bakija

Barack Obama amerikai elnök - akit a tengerentúli sajtó egy része "súgógép-elnökként" emleget - kínos bakit követett el az ír nemzeti ünnep, Szent Patrick napja alkalmából tartott ünnepségen: saját magának mondott köszönetet a Fehér Házban a meghívásért.
2009. március 19. csütörtök 10:32 - HírExtra
Obama meleg hangulatú találkozón fogadta vendégét, Brian Cowen ír kormányfőt. Kifejezte, hogy az Egyesült Államok és Írország között a világon a legszorosabb a kapcsolat. Beszédükbe azonban mindketten belesültek.

Amikor Cowen szólásra emelkedett, néhány mondat után feltűnt neki, hogy nem a saját szövegét olvassa. "Ez az ön beszéde" - fordult derültség közepette Obamához. Kiderült, hogy az amerikai elnök által előszeretettel használt súgógépen Cowen a saját beszéde helyett Obama gondolatait kezdte olvasni.

Miután Cowen abbahagyta a beszédet, Obama lépett nevetve a pódiumra. A súgógépen időközben azonban kicserélték a beszédet, így az amerikai elnök az ír vendég szavainak olvasásába fogott: saját magának köszönte meg, hogy mindenkit meghívott a Fehér Házban rendezett ünnepségre.

A Politico hírportál a napokban külön elemzést szentelt annak, hogy Obama szinte tapodtat sem mozdul súgógépe nélkül, majdnem minden fellépésén ott áll tőle karnyújtásnyira, jobb- és baloldalon, fejmagasságban két vékony üveglap beszéde szövegével. Tavaly nyáron egy-két alkalommal elromlott a készülék, és akkor nem is sikeredtek olyan fényesre az egyébként szónoki tehetségéről híres Obama beszédei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását