2024. május 21. - Konstantin

Az SZDSZ elsiratta az MDF-et

Az SZDSZ sajnálatát fejezi ki, hogy pénteken megszűnik a Magyar Demokrata Fórum (MDF) országgyűlési képviselőcsoportja - közölte a liberális párt elnöke és frakcióvezetője csütörtökön az MTI-vel.
2009. március 19. csütörtök 13:31 - HírExtra
Fodor Gábor és Kóka János a közleményében úgy fogalmazott: a két párt értékei különbözőek, számos vita is volt az MDF és az SZDSZ között a múltban, mégis a liberális párt meggyőződése, hogy az MDF frakció megszűnésével a magyar demokrácia lett szegényebb.

"Közös rendszerváltó múltunkra és a kialakult nehéz helyzetre tekintettel az SZDSZ országgyűlési frakciója felajánlja segítségét az MDF-frakció megszűnésével függetlenné vált képviselők parlamenti kezdeményezéseihez és működésükhöz" - olvasható a közleményben.

Szili Katalin házelnök a házbizottság ülése után csütörtökön közölte: pénteken megszűnik a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja.

A megszűnés oka, hogy Csáky András miután március 8-án bejelentette, hogy kilép az MDF-ből, hétfőn a frakcióból is kilépett. A politikus azért döntött így, mert szerinte a Bokros Lajos vezette EP-lista elfogadásával a párt feladta politikai hitvallását.

A kilenc MDF-es képviselő így - a házszabály szerint - függetlenként folytatja munkáját a parlamentben.Szili Katalin a házbizottsági ülés után közölte azt is: pénteken délelőtt az MSZP-vel, a Fidesszel, az SZDSZ-szel és a KDNP-vel megkezdi az egyeztetést a 2006-ban létrejött politikai megállapodás módosításáról.

Tájékoztatása szerint az egyeztetésen téma lesz az elhelyezés kérdése, a bizottsági helyek, a médiatestületek, illetve a tisztségviselői posztok átalakítása. Szili Katalin kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a politikai megállapodás módosításához konszenzusra van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását