2024. május 2. - Zsigmond

Megy az óvszer, hiába a pápa ellenkező álláspontja

XVI. Benedek pápa véleményével szembeszegülve Spanyolország egymillió óvszert szállít Afrikába az AIDS elleni védekezés segítésére.
2009. március 19. csütörtök 13:25 - HírExtra
A madridi egészségügyi minisztérium szerdai közlése szerint ezzel a szállítmánnyal az AIDS és a HIV vírus afrikai terjedését szeretnék megakadályozni. Véleménye szerint a védekezésnek ez nagyon fontos eszköze, és hatékony gát a vírus ellen.

A pápa kameruni látogatása előtt kijelentette, hogy az óvszerek osztogatása nem oldja meg az AIDS-problémát, sőt csak rontja a helyzetet. Erre a kijelentésre Madrid nem reagált.
A spanyol szocialista kormány és a keresztény egyház fejének álláspontja nemcsak ebben, hanem többek között a melegházasság és a magzatelhajtás témájában is élesen eltérő.

A madridi egészségügyi minisztérium rövidesen pályázaton dönti el, hogy mely civil szervezetek vehetnek részt az életmentő gumióvszer szétosztásában olyan országokban, mint Szénégál, Namíbia, Tanzánia, Angola, Kenya vagy Burkina Faso.A HIV-vírussal fertőzöttek 67 százaléka Afrikában, a Szaharától délre fekvő országokban él.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását