2024. május 3. - Tímea, Irma

Dávid Ibolya vesztett, de szerinte megérte

Megérte kockáztatni az MDF parlamenti frakciójának létét - jelentette ki Dávid Ibolya pártelnök, aki hétfőn utolsó napirend előtti felszólását mondta a parlamentben az MDF képviselőcsoportjának megszűnése miatt.
2009. március 16. hétfő 14:22 - HírExtra
Az MDF elnöke azt mondta, az elmúlt héten újságírót, politikus, politológust egy kérdés érdekelt, megérte-e az MDF-nek kockáztatni parlamenti frakciójuk létét azzal, hogy az európai listájára Bokros Lajost jelölték, az ország tehetetlen vezetése helyett pedig egy válságkezelő miniszterelnök jelöltre tettek javaslatot.

"Igen megérte. Megérte és tiszta lelkiismerettel folytatjuk munkánkat független képviselőként. Ha ez az őszinte beszéd ára, akkor is megérte, ha ez az ára, hogy nem állunk be a populista mesehősök sorába, akkor is megérte" - jelentette ki a pártelnök.
Hozzátette: minden bizonnyal néhány héten keresztül napirend előtti felszólalást nem mondhatnak majd, de független képviselőként, ha lehet, tízszer, százszor ilyen hangosan folytatják munkájukat.

Az MDF elnöke úgy vélte, az elmúlt időszakban sokan sokféleképp igyekeztek az MDF-et eltántorítani az őszinte beszédtől és a következetes konzervatív politikától, de most sem sikerült, még ha ennek a frakció "átmeneti megszűnése" is az ára, akkor sem.

Dávid Ibolya azt mondta, Gyurcsány Ferenc és kormánya nem alkalmas a válságkezelésre, erre a munkára ma Bokros Lajos felkészültebb. Szerinte ugyanakkor azzal, hogy az ellenzéki pártok az MDF konstruktív bizalmatlansági indítványát nem támogatták, létrejött a Gyurcsány Ferenc kormányzását védő "olajág-koalíció".
"Adótörvények" - hangzott válasz a Fidesz padsoraiból utalva arra, hogy az MDF tavaly megszavazta az adótörvényeket.

Dávid Ibolya a "Felelős kormányt Budapestnek" feliratú transzparenst felmutató fideszes képviselőknek azt mondta: nem a táblát kell felemelni, hanem néhány szavazattal kellene segíteni azt, hogy egy konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal, "akár az önök elvárásainak megfelelő válságkezelő kormány alakulhasson".

Az MDF elnöke úgy vélte: végre fel tudták hívni az emberek figyelmét, hogy nem lehet adót csökkenteni az állam kiadásainak lefaragása nélkül, és nem szabad hinni azoknak, akik könnyű álmokat ígérnek.

"Végre elkezdődött valami, és ha ennek az volt az ára, hogy a jövőben függetlenként képviseljük a valódi konzervatív politikát, akkor újfent a leghatározottabban kijelentem: emelt fővel vállaljuk a függetlenséget" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását