2024. május 19. - Ivó, Milán

A kormány "diktatúrát játszott" az ünnepen

A rendőrség és a kormány diktatúrát játszott - mondta a Fidesz Fidelitas nevű ifjúsági szervezetének sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András.
2009. március 16. hétfő 14:41 - HírExtra
A Fidelitas öt parlamenti képviselőjének részvételével tartott hétfői sajtótájékoztatón eközben Cser-Palkovics András társai - Ágh Péter, Nyitrai Zsolt, Koszorús László és Erdős Norbert - egy "Felelős kormányt Buda-Pesten" feliratú transzparenst emeltek fel mögötte.
Ezzel - mint mondták - arra emlékeztettek, hogy az előző napon, a március 15-i ünnepen két fiatalembert eljárás alá vontak a rendőrök, miután egy ugyanilyen feliratú transzparenst emeltek fel a parlament mellett, az ünnepélyes zászlófelvonás alatt.

Cser-Palkovics András szerint azt a rendszert, ahol nem lehet felemelni egy kormányt kritizáló transzparenst, azt diktatúrának hívják. Hozzátette, hogy közösséget vállalnak a két eljárás alá vont fiatalemberrel, írásbeli kérdést nyújtanak be az ügyben Draskovics Tiborhoz, továbbá az első kormánytag felszólalása alatt fel is emelik a bemutatott feliratot a parlamentben.

Az írásbeli kérdésükben - mint mondták - arra lesznek kíváncsiak, hogy a rendészeti miniszter szerint milyen jogsértést követett el a két fiatalember, indítottak-e vizsgálatot az ügyben, milyen utasítás alapján intézkedett a rendőrség, illetve hogy lesz-e következménye ennek az intézkedésnek.

Nyitrai Zsolt az újságíróknak azt mondta, hogy Fidelitas tagjai mindig felemelték a szavukat, amikor a korlátozni akarták a szólás és a véleménynyilvánítás szabadságát, ezért most is így tesznek.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a két fiatalembert, akik véleménye szerint semmi rosszat nem követtek el, előbb szabálysértési eljárás alá vonták, majd egy napnak kellett eltelnie addig, hogy a rendőrség visszavonja a határozatát, és elismerje, hogy nem jól járt el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását