2022. december 10. - Judit

Az oroszok javítani akarnak az olajpiacon

Oroszország, amely Szaúd-Arábia után a világ második legnagyobb olajexportőr országa, nagyobb szerepet vállalna magára a nemzetközi olajpiac kiegyensúlyozásában.
2009. március 15. vasárnap 16:47 - HírExtra
Erre utal, hogy Igor Szecsin orosz miniszterelnök-helyettes, aki megfigyelőként vesz részt az OPEC Bécsben folyó értekezletén, közölte: megvitatta partnereivel azt, hogy Oroszország állandó képviselővel vegyen részt a szervezet munkájában. Szecsin ezt az OPEC miniszteri értekezletének kezdetén elmondott beszédében említette. Elmondta, hogy országa máris koordinálja erőfeszítéseit az OPEC-cel, hozzájárul az olaj kínálat szűkítéséhez.

2008-ban az orosz nyersolajkivitelt 15 millió tonnával, vagyis napi 300 ezer hordóval (5,2 százalék) mérsékelték 2007-hez képest, lényegében úgy, hogy növelték a hazai feldolgozás arányát. Hozzátette, hogy ez év januárjában és februárjában az olajtermelés 1,9 százalékkal (1,5 millió tonna) csökkent 2008 azonos időszakéhoz képest, és 78,5 millió tonnát tett ki.

Szecsin javasolta, hogy 2009 végén rendezzenek Moszkvában nemzetközi tanácskozást az OPEC és a független olajtermelő országok, az ágazatban működő vállalatok, a befektetők és a szakértők részvételével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását