2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Milliárdokat érő testrészek - ha már nem tudjuk mire elkölteni pénzünket

A sztárok körében egyre népszerűbb, hogy testrészeikre magas összegeket kötnek le. Már a magyar celebek is próbálkoznak.
2009. március 13. péntek 14:59 - HírExtra
Külföldön már nagyon trendi, hogy a sztárok több millióért biztosítják testrészeiket, amiknek nagyrészt sikereiket, hírnevüket köszönhetik. Itthon, Magyarországon is lenne erre igény, de a hazai biztosítók szerint, túl kevesen kötnének ilyet, ezért kicsi a kockázatköltség. Nem éri meg, így kénytelenek a hazai celebek, de akár sebészek is külföldre utazni, hogy biztosíthassák értékes testrészeiket.

Sokszor a sztárok mögött álló menedzser cég szorgalmazza az ilyen biztosításokat. Ami érthető, hiszen a befektetők szeretnének garanciát kapni pénzügyi vállalkozásaikra. Erre jó példa, Gennaro Pelliccia kávéízlelő, aki a nyelvét tízmillió fontra, azaz hárommilliárd forintra biztosította. Elég valószínű, hogy ezt a horribilis összeget az őt alkalmazó kávécég fizette.

A sportolók között ki más is vezethetne, mint David Beckham, aki egész testét 195 millió euróra, azaz 59 milliárd forintra biztosította. De Michael Flatley sem hiányozhat: az ír táncos lábait 47 millió dollárra, azaz 11 milliárd forintra biztosította. Kicsit ironikus, hogy egy különös betegség miatt már két éve nem tud táncolni.

Jennifer Lopezt senkinek sem kell bemutatni, és legendás popsiját sem, amit még 2004-ben biztosított be, de azóta már szinte minden testrésze, a hangja, de még a haja is milliókat ér. Összesen, J-Lo 240 milliárd forintot kóstál.

Érdekes, hogy a szupermodell, Heidi Klum teste csak 2,5 milliárd forintot ér. Egyik lába értékesebb, mint a másik, mivel valamelyiken található egy régi heg, így a biztosítók azt a lábát nem tudták olyan magasra értékelni, mint a másikat.

És akkor jöjjenek a magyarok

Pirner Alma sztriptízvilágbajnokunk a lábára szeretett volna biztosítást kötni, de nem járt sikerrel.

- Magas összegű általános balesetbiztosítást köthettem, külön a lábamra semmit sem - mesélte Alma.

A Bors megkérdezte János Zsoltot, az AWD független pénzügyi biztosító igazgatóját.

- A magyar művészeknek és sportolóknak egy osztrák biztosító társaságnál tudok csak testrészre kötni biztosítást, mert csak a világpiacon is jelen lévő cégek vállalnak ilyenfajta kockázatot.

Havasi Balázs, zongoraművész egyik szponzora kötött igen magas biztosítást a művész kezeire, de ezt szintén csak külföldön tehette meg.

- Ha csak egyetlen ujjam is megsérül, huszonöt millió forint repül a zsebeimbe. – mesélte a zongoraművész. Gyermekkorában sokszor volt rá példa, hogy eltörte ujjait a thaibox edzéseken, de az is megtörtént, hogy korcsolyával siklottak keresztül ujjain. – Szerencsére maradandó károsodást egyik baleset sem okozott, de azóta már mindenképp vigyázok ujjaimra, nemcsak a biztosítással. – tette még hozzá.

Medveczky sem maradhatott ki a felsorolásból, még a hetvenes években egyik német szponzora kötette le a művésznő lábait, összesen egymillió dollárra.

- Nekem nem volt fontos ez a fajta garancia. Borultam már autóval filmforgatáson, de másnap ugyanúgy folytattam a munkát, sosem volt szükségem biztosításra. Most sincsen biztosításom, és nem is kell, túlélő típus vagyok. – felelte a művésznő.
Forrás: HírExtra/BORS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását