2024. május 16. - Mózes, Botond

A cápakölyök elvezet a rejtett "cápaszülőszobához2?

Élő fehércápabébit találtak fülöp-szigeteki halászok, a mindössze 38 centiméteres cápakölyök lehet a megfejtés a fehér cápák eddig nem ismert nevelkedőhelyének felfedezéséhez.
2009. március 10. kedd 06:35 - HírExtra
A fősziget, Luzon partjainál, Donsol város közelében talált példány a sekély vízben vergődött, a halászok farokuszonyánál fogva, horgászzsineggel kötözték meg a parton, nehogy elszökjön - közölte hétfőn a Természetvédelmi Világalap (WWF) egyik munkatársa. Biológusok megvizsgálták az állatot, majd a mélyebb vízben szabadon engedték.

A nagy fehér cápa a Földön élő legnagyobb halfajta. Hossza akár a 12 métert, súlya a 12 tonnát is meghaladhatja. A tudósok számára mind a mai napig rejtély, hogy hol hozzák világra, és nevelik fel utódjaikat. Lehetséges, hogy Luzon partjainál most a világ első ismert fehércápa-nevelő helyét fedezték fel.

"A kölyök olyan kicsi volt, hogy valószínűleg itt született" - mondta a WWF képviselője. Donsol híres a környékén nagy számban előforduló kifejlett fehér cápákról, a WWF szerint ugyanakkor eddig nem tudták, hogy a környéken nevelik a kölykeiket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását