2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Végre kimondták az oroszok: elég a fegyverkezésből!

A hadászati támadó fegyverek és hordozóeszközeik számának, valamint telepítésük országhatárokon belülre való korlátozását javasolja Moszkva Washingtonnak.
2009. március 7. szombat 13:10 - HírExtra
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton Genfben, az ENSZ leszerelési konferenciáján ismertette Dmitrij Medvegyev orosz elnök üzenetét, amelyben Oroszország javasolja az Egyesült Államoknak: zárják ki a hadászati támadó fegyverek országhatáraikon kívüli telepítésének lehetőségét, akadályozzák meg a fegyverkezést a világűrben. Moszkva felhívta arra is az Obama-kormányzatot, hogy ratifikálja a nukleáris kísérleti robbantások tilalmát szolgáló szerződést.

Orosz részről utaltak arra, hogy még 2005-ben javaslatot tettek az idei év végén lejáró, a hadászati támadó fegyverek számának csökkentéséről kötött START-1 szerződést felváltó megállapodásra. Medvegyev most úgy vélekedett, hogy az új megállapodás az eddig elért eredményeket, hatékony megoldásokat ölelné fel, s egyben tükrözné a jelenkor hadászati realitásait is.

Jogilag kötelező érvényű lenne az új START-szerződés, távlatokat is nyújtana, vagyis a hadászati támadó fegyverek, vagyis a robbanótöltetek száma mellett a hordozóeszközök számát is korlátozná.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását