2023. március 24. - Gábor, Karina

Lehetséges az amerikai-orosz együttműködés

Lehetségesnek tartja az amerikai-orosz rakétavédelmi együttműködést Hillary Clinton.
2009. március 6. péntek 16:55 - HírExtra
Mint azt az amerikai külügyminiszter az EU vezetőivel Brüsszelben folytatott pénteki megbeszélése után elmondta, lehetőséget lát Moszkvával az együttműködésre "a kutatásban, a fejlesztésben és talán a telepítésben is". A NATO-külügyminiszterek tanácskozásán olyan döntés született, hogy a szűk egy hónap múlva tartandó NATO-csúcsértekezlet után felújítják a tavaly augusztusban a grúziai háború miatt befagyasztott NATO-Oroszország Tanács nagyköveti, illetve annál magasabb szintű tevékenységét, vagyis újrakezdik Moszkvával a hivatalos párbeszédet.

Pénteken előbb az Európai Parlamentbe látogatott el az amerikai diplomácia irányítója, majd találkozott az unió jelenlegi külpolitikai "trojkájával" - Javier Solanával, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével, Benita Ferrero-Waldner külkapcsolatokkal foglalkozó EU-biztossal, valamint Karel Schwarzenberggel, az EU soros elnökségét adó Cseh Köztársaság külügyminiszterével.

Négyük sajtótájékoztatóján Schwarzenberg - arra a kérdésre válaszolva, hogy nem zavarja-e őt a gazdasági válság kezelését illetően az EU-országok közt tapasztalható sok nézeteltérés - annak a véleményének adott hangot, hogy természetesnek kell tekinteni a különbségeket, hiszen az egyes országok helyzete is sok szempontból különböző. Számos, eltérő helyzetű országot említve példaként, egyebek közt megjegyezte, hogy Csehország helyzete nem azonos Magyarországéval. Ezért - tette hozzá - egyenként kell megnézni a helyzetet, és kell dönteni a válságkezelés módjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását