2024. május 21. - Konstantin

Kuncze, az emberbarát kultúrlény

Arnóth Sándor balra közölte, hogy „lógni fogtok!”, majd lemondott. Kuncze azután, hogy kurvaanyázott, most „legszívesebben” ciántablettát osztogatna.
2009. február 27. péntek 13:29 - Kőrösi Viktor Dávid
A Fidesz elhatárolódik
A Fidesz úgy döntött, hogy politikusai nem nyilatkoznak a Klubrádióban, attól nem fogadnak el meghívást, amíg Kuncze Gábor a rádiónál műsort vezet, és bocsánatot nem kér az általa elmondottakért - közölte Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója pénteken.

Répássy Róbert szerint a jelenleg is SZDSZ-es országgyűlési képviselő Kuncze Gábornak a Klubrádió műsorvezetőjeként tett kijelentése példátlan, elfogadhatatlan, sértő, gyűlöletkeltő.

Forrás: MTI
Amiről szó van: Kuncze Gábor interjút készített Dessewffy Tibor szociológussal, Gyurcsány neoliberális tanácsadójával az MSZP-SZDSZ-es Klubrádió számára. Ebben Kuncze azt mondta: „(…) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás.”

Minimum, hogy lelép

Egyelőre nincs hír arról, hogy Kuncze lemondana, pedig alighanem minimumkövetelmény lenne a részéről (arról már van, hogy bocsánatot kért). Kuncze az SZDSZ elnökeként elég sokat tett azért, hogy az ország oda került ahova, s az elégedetlenkedők annyian vannak, amennyien. Persze most nem az az érdekes, hogy Magyarországon a közállapotok 1920 óta nem voltak ennyire katasztrofálisak.

Az SZDSZ kampánya szerint 200.001 szabad, demokrata, liberális szavazót keres, ugyanakkor eltévesztették az irányt. Először maguk között kéne keresni olyan politikust, aki szabad, demokrata és liberális. Az, hogy Kuncze Gábor lekurvaanyázza a képviselőtársát, most pedig az, hogy pár elégedetlenkedő ismerősének ciántablettát osztogatna elég furcsa demokrácia-felfogásra vall. Az ’50-es években valóban az ilyeneket hívták (népi)demokratának, viszont azóta eltelt 50 év.

Kuncze a liberalizmus?

Kurva anyád!
Kuncze Gábor, az SZDSZ elnökének száját a „k...a anyád!” kifejezés hagyta el a parlamentben hétfői ülésén egy kétperces hozzászólását követően. A fideszes képviselők nem vették magukra a megjegyzést.

Hozzászólásában Répássy Róbert fideszes képviselőre reagált, majd már majdnem leült, amikor valaki bekiabált a Fidesz padsoraiból. Erre Kuncze felállt, és közölte: „Ami a képviselő úr bekiabálásait illeti, az csak arról szól, hogy kár volt a két perccel az időt rabolnom, mert még az eleje sem jutott el az ön agyáig.” Miközben leült, még egy „k...a anyád!” megjegyzés is elhangzott tőle.

Forrás: MNO.hu
Ha Kuncze számára ez a liberalizmus és demokrácia, akkor köszönjük szépen, most nem kérünk belőle, majd máskor. A parlament komoly elfoglaltság, így nincs idő megfelelően kulturálódni, utánanézni annak, hogy a demokrácia mit is jelent, illetve hogy a szabadságba az elégedetlenség szabadsága is beletartozik. Ha ezt egy liberális nem veszi tudomásul, akkor az illető vagy nem liberális, vagy nem demokrata, vagy tahó. Vagy mindhárom.

Persze vannak olyanok, akik levonják a következtetést, s lelépnek melegebb éghajlatra, legalábbis messze a parlamentből. Arnóth Sándor a Fidesz volt országgyűlési képviselője, miután megüzente a parlamenti plánum bal oldalának, hogy „lógni fogtok!” lemondott. Arról egyelőre nincs infó, hogy Kuncze veszi-e a kalapját, azonban a lelépés minimum. Lenne. Normális országban a hülyeséget beszélő politikus rögtön olajra lép, vagy olajra léptetik. Magyarország persze ennyire nem normális, ezért kétséges, hogy lesz-e retorziója annak, ha egy képviselő emberek meggyilkolásával szórakozik (még az is előfordulhat, hogy a saját választóinak egy részét is beleértve).

Páros lábbal kirúgni

Térjünk ki egy pillanatra Dessewffy Tiborra is: Gyurcsány helyében D. T.-t páros lábbal rúgnám ki, de azonnal. D. T. ugyanis mindezek szerint azt tanácsolja Gyurcsánynak, hogy hajrá, így tovább, nincs baj: a hangulat nem a rossz politikának, hanem a nemzeti sajátosságoknak köszönhető. Ezzel pedig hozzájárul a kormány mielőbbi bukásához.

Annak idején megírtunk, hogy van, hogy a feszült helyzetben, a kiélezett viták világában sok politikusnál elszakad a cérna. A tényen azonban nem változtat, hogy sem a Dunába lőtt zsidókon szórakozó Zuschlag, sem az akasztással „fenyegetőző” Arnóth, sem a gyenge idegeiről híres Kuncze nem való politikusnak.

Kíváncsian várjuk az SZDSZ reakcióját. Vajon megtűrnek-e maguk között egy olyan politikust, akinek a liberalizmushoz amúgy semmi köze nincs? Az a teljes SZDSZ-ről is kiállítaná a bizonyítványt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. március 7. 11:21
hát ez az szdsz, raszistázik másokat, ez meg ciánnal ölne az embereket. bezzeg Gyurcsánynak nem szolnak , hogy agya vissza bőm bácsinak a el rekvirált villáját
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását