2024. május 17. - Paszkál

Elfogadhatatlan tervek

Elfogadhatatlannak tartja a kormány tervezett intézkedéseit az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF), mivel szerinte azok súlyosan sértik a fiatalok érdekeit - közölte Huber Szebasztián, az IDF országos választmányának vasárnap újjáválasztott elnöke az MTI-vel.
2009. február 22. vasárnap 14:25 -
Az IDF "a fiatalokat súlyosan sértő megszorító intézkedések" közül különösen a családi pótlék és a szociálpolitikai kedvezmények átalakítását bírálja - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írják, Gyurcsány Ferenc a fiatalokkal fizetteti meg "alkalmatlanságának és cselekvőképtelenségének árát". A közlemény szerint a miniszterelnök közben "alkalmatlan minisztereit luxusautókkal jutalmazza, homályos hátterű, kormányközeli alapítványokra viszont milliárdokat költ". Az IDF a kormányfőt teszi felelőssé azért, hogy az országot "ilyen rossz körülmények között érte a válság".

Az Ifjúsági Demokrata Fórum tisztújító országos választmányi ülést tartott Kiskőrösön, ahol az országos választmány elnökévé újra Huber Szebasztiánt választották, az IDF két új alelnökévé pedig Jakabfi Zoltánt és Lőrinczy Milánt.

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) országos választmánya január 11-én úgy döntött, hogy minden formában megszakítja az együttműködést az IDF-fel. Az IDF vezetője akkor nem zárta ki, hogy "ez az ügy is a bíróságon köt ki", mivel úgy vélte: az erre vonatkozó határozat szabálytalan és törvénytelen körülmények között született meg.

Az együttműködés megszakításáról szóló határozati javaslatot a kétnapos munkaértekezlet befejező szakaszában, az "egyebek" napirendi pont tárgyalásánál Dávid Ibolya pártelnök terjesztette a választmány elé, amelynek jelen levő tagjai 32 igen és 5 tartózkodás mellett fogadták el.

Ezt követően, február 9-én az MDF kizárta soraiból Balla Györgyöt, a párt somogyi elnökét, az IDF alelnökét. Balla György ismertetése szerint az IDF decemberben megjelent, az MDF vezetőit bíráló közleménye miatt zárták ki, ő azonban úgy vélte, a fő ok inkább az, hogy az MDF elnökválasztási küzdelmében Almássy Kornélt támogatta Dávid Ibolya pártelnökkel szemben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását