2024. május 16. - Mózes, Botond

Gyurcsány megint magyaráz

Ülést tart ma az MSZP választmánya, amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ad tájékoztatást a kormány átfogó adó-, szociális és foglalkoztatási javaslatairól. A kormányfő az elmúlt napokban többször beszélt arról, hogy patrióta gazdaságpolitikára van szü
2009. február 14. szombat 09:40 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc kifejtette, a kormány új, patrióta jellegű gazdaságpolitikája az ország önfinanszírozó képességére épül, s az újraelosztás szűkítését, a vállalkozások terheinek csökkentését célozza. Gyurcsány Ferenc azt is mondta, a GDP-hez mérten a magyar állam 2011-ig egy-két százalékkal csökkenti kiadásait, miközben a munkavállalók 90 százaléka az alacsony személyi jövedelemadó kulccsal fog adózni. A kormány számításai szerint az idei költségvetésben a makrogazdasági mutatók vártnál rosszabb alakulása miatt 200 milliárd forintos hiány keletkezett az elfogadott büdzséhez képest, ennek egy részét a minisztériumok működési költségeinek csökkentésével spórolnák meg, a nagyobbik, 140 milliárd forintos összeg megtakarításáról pedig az átfogó program részeként döntenek majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását