2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szekeres és Lendvai is befutó lehet?

A Nógrád megyei MSZP elnöksége Gyurcsány Ferenc pártelnök mellett Szekeres Imre elnökhelyettest és Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezetőt is pártelnöknek javasolja a szocialisták márciusi tisztújító kongresszusára - tudta meg az MTI kedden.
2009. február 10. kedd 17:20 - Hírextra
Az elnökség múlt heti döntése nem kötelező a megye kongresszusi küldötteire, őket ugyanis választókerületekben választják meg, így az ő mandátumukat, vagyis hogy kire szavazzanak, szintén a választókerületben szabják meg.

Az MSZP márciusi tisztújító kongresszusára készülve a megyei szocialista pártszervezetek egy része már döntöttek arról, kiket jelöl az országos tisztségekbe. Pártelnöknek a legtöbben Gyurcsány Ferenc jelenlegi elnököt javasolják.

A két elnökhelyettesi posztra is többeket jelöltek: Szekeres Imre és Juhász Ferenc jelenlegi helyettesek mellett jelölést kapott még Lamperth Mónika, az elnöki kabinet vezetője és Mesterházy Attila parlamenti frakcióvezető-helyettes.

A három alelnöki posztra jelölték Kiss Pétert, Lamperth Mónikát, Hiller Istvánt és Ujhelyi István, illetve Mesterházy Attilát.A hétvégén az MSZP hét megyei szervezetében is tisztújítást tartanak, ezzel véget ér a kongresszust előkészítő, november végén kezdődött felmenő rendszerű tisztújítás.
Nógrád, Tolna, Vas és Veszprém megyében pénteken, Csongrád, Somogy, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében szombaton lesz a küldöttgyűlés.

A hét megyéből háromban lehet elnökváltás, az egyikben biztosan. Kiss Péter, az MSZP Vas megyei elnöke, kancelláriaminiszter január végén jelentette be, hogy nem jelölteti magát újra, helyére, az MTI információi szerint, Nemény András elnökhelyettes kerülhet.

Somogy megyében Lamperth Mónika, az elnöki kabinet vezetője lesz a jelenlegi megyei elnök Kolber István kihívója.

A Tolna megyei elnöknek, Právics Józsefnek az ügyvezető alelnökkel, Harangozó Tamással kell összemérnie támogatottságát.A fővárosban és 12 megyében volt már tisztújítás az MSZP március végi kongresszusára készülve. A megyék többségében a korábbi pártelnökök megőrizték tisztségüket.

Váltás volt Békés megyében, ahol Varga Zoltán országgyűlési képviselő lett az új megyei pártelnök Veress József képviselő helyett. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Szabó György elnök nem indult újra, helyére az egyetlen jelöltet, Gúr Nándor országgyűlési képviselőt választották.
A Tasnádi Péter halálával megüresedő Baranyai megyei posztra Puch László államtitkárt választották meg.

Vári Gyulát Garai István Levente országgyűlési képviselő váltotta Bács-Kiskun megyében.
Az MSZP március 21-22-én tartja soron következő tisztújító kongresszusát, amelyen döntenek a párt európai parlamenti választási listájáról is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. február 10. 19:00
IGEN , DE KÉRDÉS HOGY HOVA,?????????TÖBB VARIÁCIÓ LÉTEZIK.
KÍVÁNCSI VAGYOK???????
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását