2024. május 17. - Paszkál

MSZP: Hunvald függessze fel pártbéli tagságát

Az MSZP fővárosi elnöksége azt kéri Hunvald Györgytől, az őrizetbe vett VII. kerületi polgármestertől, hogy mondjon le fővárosi közgyűlési tagságáról, és amíg tisztázódik ügye, függessze fel párttagságát - közölte az elnökség nevében Burány Sándor kedden
2009. február 10. kedd 15:25 - Hírextra
Az MSZP budapesti elnöksége megdöbbenéssel értesült a polgármester őrizetbe vételéről, és bízik abban, hogy a kerületvezető az eljárás során tisztázza magát a gyanú alól - közölte az MSZP fővárosi vezetője.

Arra a kérdésre, hogy felszólítják-e a politikust polgármesteri tisztségéről való lemondásra, Burány Sándor közölte: a párt alapszabálya szerint ez a helyi, a VII. kerületi szervezet hatáskörébe tartozik, erről nem dönthet a fővárosi elnökség.

Az MSZP VII. kerületi szervezetének elnöke Hunvald György.Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője kedden közölte az MTI-vel, hogy őrizetbe vették Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét; a polgármestert gyanúsítottként hallgatják ki az erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban.

Keresztes Imre közlése szerint a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen a polgármester panasszal élt.

A főügyész elmondta: a Hunvald Györggyel szemben megfogalmazott gyanú kapcsolódik ahhoz, amit Gál Györggyel, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnökével szemben fogalmaztak meg. A polgármestert 7 rendbeli csalással és 2 rendbeli csalás kísérletével gyanúsítják - tette hozzá.

A főügyészség 2008. október 28-a óta összesen kilenc személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik közül hat - a gyanú szerint strómanként közreműködő személyek, valamint az ügyben érintett vállalkozó - szabadlábon védekezik. Az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke, Gál György, valamint az ügyben szereplő értékbecslő jelenleg is előzetes letartóztatásban van. Nagy György vállalkozó, a VII. kerületi lakásépítő kft. kisebbségi tulajdonosa egy ideig előzetes letartóztatásban volt, de ezt a főügyészség december elején megszüntette.

A főügyészség korábbi összefoglalója szerint kilenc önkormányzati épület értékesítése történhetett szabálytalanul a VII. kerületben. A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak összesen mintegy 800 millió forint kárt okoztak a kerületi önkormányzatnak, valamint további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. február 10. 15:45
MEG AZ EGÉSZ RABLÓ BANDA, BÍRÓSÁGRA VELÜK.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását