2024. június 1. - Tünde

Az SZDSZ és az irányelvek

Az SZDSZ az európai értékekre, a szabadság, a szolidaritás, tolerancia, humanizmus, együttműködés, kooperáció és kompromisszumkészség értékeire építi fel a kampányát - mondta a párt európai parlamenti listájának vezetője újságíróknak hétfőn Székesfehérvár
2009. február 9. hétfő 18:00 - Hírextra
A párt nem belpolitikai kampányt akar folytatni, s az "nem Gyurcsány Ferencről és Orbán Viktorról szól majd". A liberálisok ugyanis mindig is ellenezték a belpolitikai problémák exportját, sokkal inkább az európai értékeket szeretnék importálni - fejtette ki a politikus.

Hozzátette: a kampányban nem akarják népszerűsíteni az Európai Uniót, de nem rejtik véka alá azt a véleményüket, mely szerint Magyarország sikerének fontos záloga és elősegítője az európai uniós tagság, Magyarországnak pedig az unión kívül nincs alternatívája, hiszen azon kívül nagyon sérülékeny lenne.

A liberálisok európai parlamenti listavezetője rámutatott: az idén Magyarországon nem történik olyan jelentős fejlesztés, amelynek ne az uniós támogatás volna az alapja. Sőt odáig jutottunk, hogy már a pályázatok önrészére is az unió beruházási bankjától veszünk fel hitelt - emelte ki.

Mint mondta, a párt célja a 2004-es európai parlamenti választások eredményének a megismétlése, ami most, amikor 22 képviselő bejuttatására van lehetősége az országnak, egy mandátumot jelenthet az SZDSZ-nek.

Az SZDSZ 200 ezer liberális szavazót akar az urnákhoz vinni, "ami magasabb részvételi arány mellett is biztos európai parlamenti jelenlétet jelent", alacsonyabb részvételi aránnyal pedig akár - a mostanihoz hasonlóan - két európai uniós mandátumot is hozhat a pártnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását