2024. május 4. - Mónika, Flórián

Rasszista kijelentést tett a volt miniszterelnök lánya?

Egy magánbeszélgetésben tett rasszista ízű megjegyzése miatt nem alkalmazza többé Carol Thatchert, Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök lányát a BBC brit közszolgálati műsorszóró társaság.
2009. február 5. csütörtök 12:40 - Hírextra
Carol Thatcher riportokat készített és stúdióbeszélgetéseken vett részt a BBC One tévécsatornán futó The One Show-ban. Az egyik legutóbbi adás témája az ausztrál nyílt teniszbajnokság volt, és a felvétel után a műsorvezetővel és a vendégekkel folytatott társalgás során Thatcher egy versenyzővel kapcsolatban a golliwogg (kb. négerbaba) kifejezést használta, amely eredetileg egy mesefigura, később pedig egy népszerű játék baba neve volt, aztán fekete bőrű emberekre vonatkozó sértő, lealacsonyító jelentésárnyalatok tapadtak hozzá és bekerült a rasszista közbeszéd szótárába.

Amikor a viccesnek szánt elszólásnak híre ment, a BBC azonnal megszakította az együttműködést a külsős munkatárssal és bocsánatkérést követelt tőle. Carol Thatcher visszautasítja a rasszizmus vádját és elvárja, hogy az adó vezetősége megkövesse, amiért visszaéltek a bizalmával és belekötöttek egy magánbeszélgetésben elejtett ártatlan megjegyzésbe. "Carol mindig lojális volt a BBC-hez és a The One Show-hoz, és erre ilyen szégyenletes módon meghurcolják. Ha valakinek itt bocsánatot kellene kérnie, akkor az csak a csatorna lehet" - mondta az 55 éves híresség szóvivője a Der Spiegel német hetilap online kiadásában megjelent beszámoló szerint.

Carol Thatcher ismert médiaszereplő Nagy-Britanniában. Az igazi áttörést számos próbálkozás után egy dzsungeles túlélőshow hozta meg, amelyet 2005-ben megnyert. Tavaly önéletrajzi kötettel jelentkezett, amelyben részletesen megírta, hogy édesanyja súlyos demenciában - időskori szellemi hanyatlásban - szenved és gyakran már a mondat végére elfelejti, amit mondani akart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását