2024. június 16. - Jusztin

Cserélne a Slágerrel a Kossuth rádió

A Sláger Rádió frekvenciájára cserélné a Kossuth adó hullámsáv-tartományát a Magyar Rádió (MR) - hangzott el az egyik, neve elhallgatását kérő tag közlése szerint a médiahatóság szerdai ülésén.
2009. február 4. szerda 15:56 - Hírextra
A felvetés újabb hetekkel tolhatja el a két országos kereskedelmi adó - a Sláger és a Danubius - frekvenciájának megpályáztatását - jegyezte meg az informátor az MTI-nek nyilatkozva.
Tájékoztatása szerint a pályázat kiírásával szerdai ülésükön érdemben nem foglalkoztak, mivel külföldi útja miatt nem volt jelen Majtényi László elnök.

"Nem kívánom cáfolni az értesülést" - mondta az MTI megkeresésére Such György, az MR elnöke, aki az információ szerint levélben jelezte a csere iránti igényüket a napokban az ORTT-nek.

A közrádió menedzsmentjének egyik, neve mellőzését kérve nyilatkozó tagja azt közölte, a Sláger koncessziójának lejárta utánra kért frekvencia cserével a mostani 74 helyett az ország területének 81 százalékát érnék el, ráadásul kevesebb adótoronnyal, azaz olcsóbban.

Heal Edinát, a Sláger Rádió vezérigazgatóját az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie.
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a múlt héten, az egyik tag kezdeményezésére döntött úgy, hogy ismét napirendjére veszi a frekvenciapályáztatás ügyét; alig három hete még úgy határoztak, hogy félreteszik a témát addig, amíg az Alkotmánybíróság nem teszi közzé a tavaly decemberi médiatörvény-módosítás államfő által kért normakontrolljának eredményét.

A változtatás éppen a két frekvencia kérdését rendezte volna, pályázat nélkül újrázási lehetőséget adva a hatályos koncessziók tulajdonosainak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását