2024. május 17. - Paszkál

Magyar siker! A szupergép győzött az Emirátusokban

Veres Zoltán győzött az egyesült arab emírségekbeli al-Ainban rendezett, szombaton véget ért Aerobatic műrepülő Világkupa-versenyen.
2009. február 1. vasárnap 07:58 - Hírextra
A magyar pilóta - a csapatától származó információ szerint - először indult versenyen vadonatúj MXS műrepülő gépével, amely a legmodernebb technikát képviseli.

A Vk-viadal három szakaszból állt: a klasszikus műrepülő verseny után imitált "első világháborús" légiharc következett, amelyben a 450 kilométer/órás sebességgel száguldó gépek akkor kaptak pontot, ha harminc méteren belül érkeztek "lőtávra" az "ellenséges" gép mögé. A zárószakaszban ennél is precízebbnek kellett lenni, ugyanis itt egy fél négyzetméteres területre kellett leejteni az ideiglenesen a gép szárnyára erősített kólásüvegeket.

"Fantasztikus repülési élményt nyújt a 350 lóerő mellett mindössze 580 kilós új repülő, és büszkeséggel tölt el, hogy így, szinte ismeretlenül is győzelemre vitt" - mondta Veres Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását